2013. december 7., szombat

Premier League: Nincs megállás, rangadók és presztízsmeccsek - előzetes

Ahogyan az megszokhattuk az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) nincsen megállás, főleg ilyenkor az év végén, az ünnepi időszakban. A csapatok a hétközi forduló után a 15. karikára kanyarodnak rá. A küzdelem kiélezett, mind a nemzetközi kupaszereplést érő helyekért, mind pedig a bennmaradásért. Ezúttal sem maradunk jó meccsek és rangadók nélkül, nézzük miből él a hétvégén az angol futball szerelmese. 

A forduló nyitómérkőzésére szombat délután kerül sor, ekkor két hétközi vesztes a Moyes vezette United és a Newcastle csap össze. Mindkét csapat szeretne az élmezőnyhöz tartozni, ám jelen pillanatban ehhez egymáson át vezet az út. A Rooney vezette hazaiak igen pocsék mérleget tudnak felmutatni az Old Trafford gyepén, mely nem megszokott, kitudja, talán majd most kozmetikáznak, ha pedig nem, akkor a "Szarkák" újabb pontot, pontokat csennek egy nagyágyútól, ahogyan ezt már tették idén több ízben is.

A folytatásban egymásra talál a Palace és a Cardiff, illetve a Gera Zoltánnal a soraiban felvonuló West Brom és a Norwich. Ezen két párharc alsóházi csatának számít jelenleg, sőt fogalmazzunk úgy, hogy szinte mindegyik gárda a kiesés ellen küzd. A hét közben brillírozó Liverpool a West Ham United legjobbjait látja vendégül, kérdés, hogy a mesternégyes után maradt-e valami Suarez puttonyában. Ha igen, akkor jaj a vendégeknek. Derbire készül a Manchester City, melynek szurkolói aligha hitték volna a szezon előtt, hogy a Southampton elleni meccsre ez lesz mondva. A "Szentek" azonban az utóbbi hetekben gyengélkednek, a csapat zsinórban három vereséget szenvedett el és jelentősen visszaesett. Javítani Pellegrini fiai ellen lehet, nem lesz könnyű, de nem is lehetetlen, hiszen idegenben a City sem a legjobb. A jelenleg ezüstérmes Chelsea a Stoke otthonából hozná el a három pontot és folytatná az Arsenal üldözését.

A játéknapot a sereghajtó Sunderland és a Tottenham összecsapása zárja, a vendégek a nemzetközi kupaszereplésért hajtanak és nyerek hét közben, míg a Sunderland számára minden meccs életbevágóan fontos, amennyiben nem akarnak teljesen megragadni az utolsó helyen.

Vasárnapra két mérkőzést rendeznek, ekkor az utóbbi hetekben brillírozó Aston Villa látogat a  Fulham vendégségébe, mely edzőváltás után lábadozik és küzd a bennmaradásért. A listavezető Arsenal gárdájára vár a hét tán legnehezebb feladata, Wenger tanítványainak az igen csak jó formában lévő Evertont kéne legyőzniük, mely immáron hét meccse veretlen, hétközben pedig a Manchester United otthonából rabolta el a három pontot.

A 15. forduló zárómeccse hétfőre marad, ekkor a Newcastle Unitedet csúnyán kiütő Swansea próbál szerencsét a Hull City ellen. A felek egymás mellett foglalnak helyet a tabellán.

Szombat
13:45 Manchester United - Newcastle United (DigiSport 1)
16:00 Crystal Palace - Cardiff City
16:00 Liverpool - West Ham United
16:00 Southampton - Manchester City (DigiSport 1)
16:00 Stoke City - Chelsea
16:00 West Brom - Norwich City
18:30 Sunderland - Tottenham (DigiSport 1)

Vasárnap
14:30 Fulham - Aston Villa (DigiSport 1)
17:00 Arsenal - Everton (DigiSport 1)

Hétfő
21:00 Swansea - Hull City (DigiSport 1)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése