2013. október 1., kedd

Bajnokok Ligája előzetes: Porodon Európa krémje - Barca, Dortmund, Arsenal és a többiek...

Kedden tovább robog a Bajnokok Ligája 2013-2014-es küzdelemsorozata. Ezúttal a második forduló veszi kezdetét, mely során jó néhány nagyágyú a javítás reményében lép ringbe. A futball fanatikusai válogathatnak a jobbnál jobb meccsek közt, nézzük, milyen a keddi felhozatal. 

E csoport 2. forduló:
20:45 Basel - Schalke 04
20:45 Steaua Bucuresti - Chelsea 

A svájci Basel otthonába látogat Szalai Ádám csapata a Schalke 04, mely könnyed győzelemmel kezdte a csoportküzdelmeket hazai pályán a Steaua ellen. A svájciak óriási meglepetésre visszavágtak a tavalyi Európa Liga párharcért és fordítani tudtak Londonban a Chelsea ellen, ezzel pedig három pontot halásztak el Mourinho orra elől. A csoport két győztese csap tehát ma össze. Szalaiék edzője azonban úgy nyilatkozott, hogy a Basel a meccs favoritja. Apropó Ádám, a magyar válogatott támadó jelezte, hogy felépült és reményei szerint szerepet kap este. 

A csoport másik meccsén a fent írtak alapján az első forduló két vesztese találkozik. A Steaua remekül szerepel hazája bajnokságában, míg a Chelsea még keresi önmagát régi-új portugál trénerével. Sok jóra nem számíthatnak Lampardék, ugyanis a hírhedt Bukaresti közönség hajtani fogja sajátjait mindvégig. A tüzes hangulat garantált, a többi a játékosokon múlik...

F csoport 2. forduló:
20:45 Borussia Dortmund - Olímpique Marseille 
20:45 Arsenal - SSC Napoli (Digi Sport1)

A tavalyi döntős Borussia Dortmund a hazájában remekelő Marseille csapatát fogadja, a meccs pedig nagyon nagy jelentőséggel bír, ugyanis egy esetleges német kudarc már most igen reménytelen helyzetbe hozhatja Klopp csapatát. A küldetés tehát egyértelműnek tűnik, azonban a franciák nem feltett kézzel érkeznek

A csoport másik meccse igazi rangadónak minősül, az angol és az olasz bajnokaspiráns összecsapását már rengetegen várják világszerte. Wenger a meccs előtt úgy nyilatkozott, hogy egy esetleges győzelem valószínűleg továbbjutást érhet, de így gondolkozhat Benítez a vendégek trénere is.

G csoport 2. forduló:
18:00 Zenit Szentpétervár - Austria Wien (Digi Sport1)
20:45 FC Porto - Atletico Madrid 

A játéknap egyetlen kakukktojása a Zenit hazai fellépése lesz, hiszen ez az egyetlen mérkőzés, melyet korábban 18 órai kezdettel rendeznek meg az időeltolódás végett. A párharc egyértelmű esélyesének az orosz listavezető számít, mely remek formát mutat az utóbbi hetekben. Nagy meglepetés lenne, ha a bécsiek, pontot vagy pontokat rabolnának.

Nem kell messze utaznia a spanyol pontvadászatban történelmi rajtot produkáló "Matracosoknak", akik a szomszédba ruccannak egy igen pikáns meccsre. Az ellenfél a Porto lesz, mely az Estoril elleni döntetlent leszámítva összes eddigi bajnokiját megnyerte. A fogadóirodák közel azonos esélyeket és igen magas szorzókat adnak a csapatokra.

H csoport 2. forduló:
20:45 Ajax - AC Milan (Digi Sport2)
20:45 Celtic - Barcelona (Sport1)

Barcelonában elszenvedett nyílt sisakos vereségét az olasz bajnokságban vergődő AC Milan ellen javítaná az Ajax. Rossz hír a hollandoknak, hogy ezen a meccsen visszatér a csapatba Mario Balotelli, akivel több mint valószínű, hogy erősödnek a piros-feketék, bár ez az olasz fenegyerek hozzáállásán is múlik.

A csoport másik meccsét Glasgow városában rendezik, mely egy igazi visszavágónak számít, ugyanis tavaly pont itt szenvedett vereséget a katalán óriás, mely ma Messi nélkül kényszerül játszani, az argentin ugyanis hétvégén megsérült.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése