2013. június 13., csütörtök

Erős ellenfelek mérkőzik a Haladás: olasz, orosz, osztrák, horvát és ukrán első osztályú gárda a progrmban

Mostanra már hagyománnyá vált, hogy minden nyári felkészülési időszakban egy nagyobb sztárklub érkezik Szombathelyre, hogy a felkészülést, no meg persze a közönséget is kiszolgálja a klub. Gondoljuk például arra, hogy nemrégiben az Arsenal járt nálunk. 

Nos, ez idén sem lesz másként, sőt igen acélos felkészülési meccsek várnak a Halira, hiszen számos nívós külföldi gárda van a felkészülési meccsek programjában. Ez a vezetőedző Artner Tamás külön kérése volt a vezetőség felé, miszerint nívós ellenfelekkel szeretne megmérettetni. Az együttes jövő héten kezdi meg az alapozást, június 19-én délelőtt vezénylik a keretnek az első edzést.

Az edzőmérkőzések sora még nem teljes, hiszen ha hinni lehet a pletykáknak idén egy Serie A klub lesz a sztárgárda, de a többi ellenfél sem feltétlenül törpül el. Az első meccs az osztrák Bundesliga hetedik helyezettje a Wiener Neustadt ellen lesz majd, melyet a frissen lekötött meccs követ a kisebbik spliti gárda ellen az RNK Split személyében, mely az ötödik pozícióban végzett Horvátországban.

Ezt követi egy nappal később a Metallurg Doneck elleni megmérettetés, no ez már tényleg igen komoly ellenfélnek statuálható, hiszen az ukrán pontvadászat ötödik helyezett csapatáról beszélünk. Két nappal később az osztrák élvonal utolsó helyén végző Mattersburg lesz az ellenfél. Ettől a naptól számítva pedig csak hármat kell aludnia a Hali szurkolóknak és jöhet  az orosz pontvadászat középcsapata a Kuban Krasznodar.

Ezt követi a minden esztendőben megrendezett Király-Kupa, az utolsó jelenleg lekötött meccs pedig a ZTE elleni derbi lesz.

A program még alakulni fog, illetve több meccsnél látható, hogy még nincsen helyszín.

Felkészülési program:
Június 28. péntek, 18.30, Sonnhofen: Wiener Neustadt (osztrák)–Haladás.
Július 2. kedd, 18.30, Stinatz: RNK Split (horvát)–Haladás.
Július 3. szerda, még nincs időpont és helyszín: Metallurg Doneck (ukrán)–Haladás.
Július 5. péntek, 18.30, Oberndorf: Mattersburg (osztrák)–Haladás.
Július 8. hétfő, még nincs időpont és helyszín: Haladás–Kuban Krasznodar (orosz).
Július 12. péntek, Király Sportlétesítmény: Király-kupa.
Július 20. szombat, 11.00, Zalaegerszeg: ZTE–Haladás.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése