2013. június 13., csütörtök

Málaga játékost vett a Fiorentina

Fogynak a Málaga játékosai, immáron a harmadik távozóról számolhatunk be, érkező viszont még csak egy volt. Nagy kérdés, jövőre mi lesz a spanyol csapattal, legnagyobb értékeit, mint például Isco meg tudja-e tartani. Eddig távozott a hálóőr Edinho a Braga együttesébe, majd Iturra szerződött a Granada gárdájához. 

A mostani távozó érzékenyen érintheti a klubot, hiszen a csapat 31 esztendős jobb szélsőjéről van szó Joaquín személyében, aki 34 mérkőzésen lépett pályára, és alapembere volt a csapatnak. Összehozott négy találatot, hatnak pedig az előkészítője volt. Emellett a Málaga Bajnokok Ligája menetelésének is részese volt, 8 mérkőzésen játszott, ezeken pedig három gólt is szerzett és egy alkalommal előkészített.

Szerződése még egy esztendőre érvényes volt, ám ha a Málaga pénzt akart látni belőle még most kellett eladni. Igaz áron alul, 2 millió euróért vette meg a nagy terveket szövögető Fiorentina, holott piaci értéke 3,5 millióra rúg. Új kontraktusa három esztendőig, azaz 2016 nyaráig érvényes.

Karrierjét tekintve egy korábbi 51-szeres válogatott szélsőről van szó, aki 2002-ben debütált a nemzeti csapatban és 2007-ben vonult vissza a nemzeti csapattól. Karrierje a Betis csapatában indult 1994-ben az ifik közt, majd pedig 1999-ben eljött a bemutatkozás ideje a felnőtt csapatban. A klub korszakos játékosává vált 2016 meccsen lépett pályára, míg nem 2006-ban a Valencia csapatába szerződött, ahol 2011-ig rúgta a bőrt. Azóta a Málaga játékosa volt és sikereket ért el a klubbal.

Firenzében komoly terveket szőnek vele.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése