2013. december 18., szerda

Transzfferőrület: Három sztárklubból is kivenne egy láncszemet a PSG

A France Football sorai közt olvasható az a hír, mely szerint a Paris Saint-Germain a nyáron ismételten komoly erősítéseket tervez. A csapatot tehát nem télen, hanem a 2014-2015-ös szezon kezdetére erősödhet tovább. A munkálatokat már most megkezdték. 

A francia lap három nevet említ, három fiatal, nagyon tehetséges labdarúgót, akikkel hosszútávon számolnának, a csapat pillérei lehetnének. Kérdés, hogy van-e az a pénz, amiért a klubok elengedik sztárjaikat, illetve elég vonzó-e a francia pontvadászat. A PSG három közvetlen nemzetközi riválisát fosztaná meg egy-egy gyöngyszemétől, vagy fogalmazzunk úgy kulcsjátékosától, erre pedig az anyagi feltételek is adottak lesznek 150 millió forint ellenében.

A mindössze 20 esztendős Paul Pogba a Manchester United csapatától érkezett Torinóba, ahol hamar kulcsemberré vált. Kirobbanthatatlan a kezdőcsapatból, fizikális adottságai pedig elképesztőek. A transfermarkt.de becslései szerint 25 millió eurót ér a játékjoga, ehhez pedig párosul egy 2016-ig szóló kontraktus. Ami az anyagiakat illeti, tudjuk, hogy a Juventus nincsen eleresztve, így a három klub közül nekik lesz tán a legnehezebb megtartani játékosukat. Pogba hazatérésében sokan hisznek, de vajon mit szól ehhez maga a játékos?

A másik kiszemelt szintén egy francia kiválóság, a Real Madrid védője Raphaël Varane, aki Pogbához hasonlóan szintén 20 esztendős. Mourinho kezei alatt mutatkozott be a felnőtt csapatban és hamar a közönség kedvence lett, az ellenfél szurkolóinak elismerését is hamar elnyerte. Piaci ára neki is 25 millió euróra rúg, ám szerződése kicsit tovább szól mint Pogba esetében, hiszen 2017-ig szóló megállapodás fűzi a királyiakhoz.

A harmadik kiszemelt a Chelsea belga klasszisa Eden Hazard. A 22 esztendős bal oldali szélső hétről hétre remek teljesítményt nyújt, helye pedig megkérdőjelezhetetlen Mourinho csapatában. Piaci ára is borsós, a transfermarkt.de szakemberei 42 millió euróra becslik.

Tervek tehát vannak, kérdés, hogy mit sikerül ebből megvalósítani!?

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése