2013. december 18., szerda

Klub-vb: Hiába való volt Ronaldinho gólja, óriási meglepetés született

Óriási meglepetést hozott a Klubvilágbajnokság második elődöntője, melyen a nagyon harcosan és hittel, akarattal játszó hazai gárda a Raja Casablanca harcolta ki a döntőbe jutást, ahol a Bayern München lesz az ellenfél. 

Rögtön az első pillanatokban nyilvánvalóvá vált, hogy a hazai csapat behúzódik saját térfelére és kontratámadásokra építi játékát. Az első félidő inkább küzdelmes, mintsem szép futballt hozott, az látszott, hogy a brazilok mennyivel technikásabbak, de nem mentek semmire ezzel, ugyanis a lövések rendre elkerülték a kaput. 

A némileg gyatra és gól nélküli első játékrész után kissé felpörögtek az események. Az 51. percben aztán megtört a gólcsend és az ünnepé lett a főszerep, ugyanis egy kontratámadás végén Iajour lövése a Victor mögött elterülő hálóban állt meg. A gól megrogyasztotta a Libertadores-kupa címvédőjét, mely könnyen akár három gólos hátrányba is kerülhetett volna, ha a hazaiak pontosabbak és figyelmesebbek, nem futnak lesre. A 64. percben aztán jött Ronaldinho és egalizált. Az egykori aranylabdás kiválóság szabadrúgásból rezgette meg a hálót, a mintegy 20 méterről elengedett lövése mesteri módon tekeredett a kapuba. Sokáig úgy tűnt, hogy döntetlen lesz és hosszabbításra kerülhet sor, ugyanis az Atletico játékosok sorra puskázták el a nagy helyzeteket, az idő pedig ketyegett. 

A 84. percben aztán jött Rever mint a gyorsvonat és elsodorta a gólszerző Iajourt, aki a büntetőterületen belül esett el, így tizenegyes következett. Az ítéletvégrehajtó Moutouali volt, aki nem kegyelmezett és a kapuba vágta a labdát. Ekkor egyértelművé vált, hogy a braziloknak ki kell támadniuk, így is tettek, ám akciójik kétségbeesettek, pontatlanok voltak, A hosszabbítás negyedik percében aztán jöhetett egy újabb kontra, melynek végén Moutouali urgott ki és emelte el a labdát a kifutó Victor felett, ám a játékszer a lécen csapódott. A kipattanóra érkezett azonban Mabide és beállította a végeredményt.

Győzelmével óriási meglepetést okozott a Raja Casablanca, mely a Bayern München együttesével küzdhet meg a döntőben, míg az Atletico-MG a bronzért léphet pályára a Lippi vezette Guangzhou ellen.

Raja Casablanca (marokkói) - Atletico-MG (brazil) 3-1 (0-0)
G: Iajour (51.), Moutouali (84.-büntető), Mabide (90+4.) ill. Ronaldinho (64.)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése