2013. december 18., szerda

Klub-vb: Ötöt hintett és lett ötödik a Monterrey

Könnyed győzelmet aratva öt gólt gurítva nyert és lett ötödik a mexikói Monterrey a Marokkóban zajló Klubvilágbajnokságon. 

A negyeddöntőben nagy meglepetésre kikapott a Monterrey a Raja Casablanca csapatától, így elmaradt az elődöntős szereplés. Vigasztalódni a helyosztón lehetett az ötödik helyért vívott küzdelemben, ahol az ellenfél az egyiptomi rekordbajnok, a fekete kontinens egyeduralkodója az Al Ahly csapata volt. 

A találkozó gyors gólgyártással kezdődött, előbb a Monterrey játékosa Cardozo talált be a harmadik percben, majd öt perccel később jött a válasz a túloldalon, mikor us Meteab egyenlített. Az első félidő feléhez érve újra rezgett a háló, az első gólt jegyző Cardozo passzolt Delgado elé, aki Ekramy kapujába talált be. A 27. percben már háromnál tartott a Monterrey, miután ismét Cardozo volt főszerepben, ezúttal Lopez elé tálalt remekül, aki élt az előtte adódó lehetőséggel. A hosszabbításban aztán Ahmed szabálytalansága után büntetőt ítélt a játékvezető, a tizenegyest pedig Suazo értékesítette magabiztosan. A felek így 4-1-es mexikói vezetéssel vonultak az öltözőbe.

A második játékrész már nem sikerült ennyire góldúsra, a háló csupán egyszer rezgett a 66. percben, mikor is Delgado volt eredményes és szerezte meg második gólját. Összességében nem volt ekkora különbség a két csapat között, a helyzeteket sokkal jobban használta ki a Monterrey, mely ötödik helyen végzett ezzel

Klub-vb, Marokkó
Monterrey (mexikói) - Al Ahly (egyiptomi) 5–1  (4-1)
G: Cardozo (3.), Delgado (22., 65.), Lopez (27.), Suazo (45.-büntető) ill. Moteab (8.)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése