2013. október 7., hétfő

Pellé a megállíthatatlan, a leggólerősebb olasz

Úgy fest, hogy Graziano Pellé egy igen csak későn érő típus. A Feyenord 28 esztendős olasz csatára csak úgy ontja a gólokat és előző csapataival ellentétben most nagyon is él, teljesítményére semmi panasz nem lehet. 

Pellé története régre nyúlik vissza. Fiatal játékosként nagy tehetségnek tartották, szerepelt az olasz u20-as és u21-es válogatottban, de aztán a felnőtt mezőnyben eltűnt. Lecce, Catania, Alkmaar, Parma és Sampdoria. Hogy mi a közös ezekben a csapatokban? Pellé korábban mindegyiknek a tagja volt és egyikben sem játszott jól, míg nem tavaly kölcsön vette őt a Feyenord együttese.

A támadó, mint akit kicseréltek, elképesztően gyorsan beilleszkedett a csapatba és elkezdte a gólgyártást, melyet a szurkolók nagy örömére a mai napig nem hagyott abba. Közönség kedvenccé vált pillanatok alatt, a szezon végén pedig neve mellett 29 bajnoki meccs szerepelt és 27 rúgott gól.  Ezzel pedig második helyen végzett a góllövőlistán, melyet Bony Wilfried a Vitesse játékosa nyert meg.

Az idei szezonban eddig 9 bajnoki meccsen lépett pályára és 10 alkalommal keserítette meg az ellenfél szurkolóit. Ezzel rotterdami karrierje során 39 mérkőzésen 38 gólt szerzett, ami elég irigylésre méltó.

Az olasz sajtóban rendkívül felkapottá, népszerűvé vált, sokan szakemberek, szurkolók a válogatottba követelik, Prandelli szövetségi kapitány azonban ezúttal is kihagyta őt az olasz keretből. Az Azzurri pénteken Dániában vendégszerepel majd, míg négy nappal később az örményeket fogadják.

Őszi Ádám 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése