2013. szeptember 24., kedd

La Liga: Továbbra is veretlen a a baszkokat verő Espanyol

Hétfőn késő este rendezték a spanyol labdarúgó bajnokság (La Liga) 5. fordulójának zárómeccsét, melyet a még veretlen Espanyol fogadta az Athhetic Bilbao együttesét. 

Az első négy forduló és a mutatott játék alapján mindkét csapat a felsőházban való helyekért, versenghet majd, most azonban egymás ellen kellett megvívni a csatát. A vezetést a katalánok szerezték meg a 24. percben Sanchez révén, melyre De Marcos nemsokkal a félidő lefújása előtt tudott válaszolni, így 1-1-es állással vonultak a felek az öltözőbe.

A kiegyenlített első félidőt követően a másodikban többet birtokolta a játékszert a vendég baszk gárda, ám a kapura sokkal veszélyesebbnek bizonyultak a hazaiak. A 49. minutumban Sanchez duplázta meg önmaga és csapata góljainak számát, majd pedig negyed órával később Garcia talált Iraizoz kapujába. Ezt követően visszább álltak a hazaiak és átadták a területet. A rendes játékidő vége előtt érkezett a szépítés Ibai talált a kapuba, így a fennmaradó másodpercek és a hosszabbítás izgalmasra sikeredett, az eredmény azonban nem változott.

Győzelmével továbbra is veretlen az Espanyol, mely ezzel ötödik a tabellán, míg a Bilbao két pont lemaradással hatodik a katalánok mögött.

Jó hír a spanyol futball szerelmeseinek, hogy nincsen megállás, kedden már a hatodik forduló kezdődik meg, a La Ligában hétközi mérkőzésekre kerül sor.

Espanyol - Athletic Bilbao 3-2 (1-1)
G: V. Sanchez (27., 49.), S. Garcia (65.) ill. De Marcos (43.), Ibai (89.)

Korábbi eredmények az 5. fordulóból:
Osasuna - Elche 2-1
Almeria - Levante 2-2
Vallecano - Barcelona 0-4
Valladolid - Atletico Madrid 0-2
Real Sociedad - Málaga 0-0
Betis - Granada 0-0
Celta Vigo - Villareal 0-0
Real Madrid - Getafe 4-1
Valencia - Sevilla 3-1

Íme a La Liga állása öt fordulót követően:
1. Barcelona 15 pont (18-4), 2. Atletico Madrid 15 pont (16-4) 3. Real Madrid 13 pont, 4. Villareal 11 pont,.... 7. Real Sociedad 6 pont,.... 9. Valencia 6 pont,... 11. Málaga 5 pont,... 18. Osasuna 3 pont (4-10), 19. Vallecano 3 pont (4-16), 20. Sevilla 2 pont

A góllövőlista élmezőnye:
1. Messi (Barcelona) 6 gól
2. Costa (Atletico Madrid) 5 gól
    Pedro (Barcelona) 5 gól
4. Isco (Real Madrid) 4 gól
    Rios (Almeria) 4 gól
    Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 4 gól

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése