2013. szeptember 23., hétfő

Gyászol a horvát futball, elhunyt a tavaly leköszönő elnök

Hetvenhat éves korában elhunyt Vlatko Markovic, a Horvát Labdarúgó Szövetség nemrégiben leköszönő elnöke, korábbi válogatott labdarúgó, kiváló sportember. A hírt mind a hozzátartozók, mind a HNS megerősítette. 

A beszámolók szerint Alzheimer-kórral küszködött Vlatko, akit a zágrábi kórházban ápoltak súlyos tüdőgyulladással. A korábbi sportvezető hétfőn a reggeli órákban hunyt el.

Markovic játékosként a Dinamo Zagreb együttesében érte el legnagyobb sikereit, de  Belgiumban és Ausztriában is megfordult. A Jugoszláv nemzeti csapatban 16 alkalommal lépett pályára.

Edzői pályafutását az NK Zagreb csapatánál kezdte, majd később a Hajduk Split mellett négy ízben a Dinamo Zagreb együttesét is irányította. Külföldön a Standard Liege és a Nice vezetőedzőjeként tevékenykedett, karrierje utolsó állomása a horvát válogatott volt 1993 és 1994 között.

A Horvát Labdarúgó Szövetség elnöke volt 1998-2012-ig, vezéregyénisége volt a 2007-ben vesztes magyar-horvát közös rendezésű kontinenstonnatorra pályázatának, előkészítésének.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése