2013. szeptember 24., kedd

Szárnyaló csatárt venne a Zenit

Egyes hírek arról számolnak be, hogy ismételten támadósorát erősítené a télen a Zenit, a kiszemelt már meg is van, Izland legújabb sztárja Alfred Finnbogason személyében.  

A név azoknak lehet ismerős, akik hétről hétre figyelemmel követik a holland pontvadászatot, ugyanis a Heerenveen támadójáról van szó, aki enyhén szólva remek formában kezdte a szezont. A 24 esztendős támadó játéka beérett és hét mérkőzésen kilenc alkalommal rezgette meg az ellenfelek kapuját, ezzel pedig toronymagasan vezeti a góllövőlistát. Egy híján csapata góljainak felét jegyzi és már most sokan felfigyeltek a játékára. Csapatjátékos és ha kell önzetlen, ezt három gólpassza is jelzi.

A transfermarkt.de becslései szerint piaci értéke 4,5 millió euró, a hírek szerint azonban a Zenit 10 milliót sem sajnálna az izlandi játékjogáért, akit szerződése 2015-ig köti klubjához.

A szentpétervári klub igen csak bővelkedik csatárok terén, ám teljesítményük nem feltétlenül ad okot elégségre. A csapat házi gólkirálya a a csapat bal szélsője Danny, aki hét gólnál jár, őt csupán két gólos játékosok követik.

Hulk és a hazatérő Arshavin két gólosak, míg Kerzhakov egy gólt jegyez csupán. A keret tagja még Bukharov és a sérüléséből lábadozó Lazovic. Ez a névsor nem gyenge, így igen erős riválisok várhatnak Finnbogasonra, amennyiben az üzlet megköttetik.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése