2013. szeptember 24., kedd

Angol Ligakupa: Továbblépő nagyok, búcsúzó Everton, mesébe illő Norwich fordítás - eredmények

Elmaradtak az igazi kupaeredmények, a bravúrok az Angol Ligakupa keddig játéknapján, ugyanis minden elsőosztályú klub továbblépett, mely alacsonyabban rangsorolt gárda ellen lépett pályára. Izgalmak azért így is akadtak jó pár pályán, bár kétségtelen a Norwich fordításához semmi sem fogható. 

Két gólos veresége ellenére nagy dicséret illeti a szebb időket is megélt Bristol City csapatát, mely megszorongatta a Southamtont. A Spurs meglepően sima és könnyed győzelmet könyvelhetett el városi riválisa az Aston Villa otthonában, míg az Premier Leaguebe idén feljutó Hull egy rendkívül kiélezett meccsen gyűrte le tavalyi tavalyi riválisát.

Southampton – Bristol City (III.) 2-0
G: Ramirez (15.), Ward-Prowse (82.) ill. -

Aston Villa – Tottenham 0-4
G: - ill. Defoe (45+1., 90.), Paulinho (48.), Chadli (86.)

Hull City – Huddersfield (II.) 1-0
G: Proschwitz (59.) ill. -

A Leichester otthon mutatott be fordítás, vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy egy pár perces rövidzárlat kiesést jelentett a Derby számára egy már zsebben lévő meccsen. A Manchester City elképesztő könnyedséggel gázolt át az Európa Ligában szereplő Wigan csapatán. A találkozón két gólt jegyzett a manchesteriek nyáron szerződtetett támadója Jovetic. A Premier Leaguebe való feljutást dédelgető Nottingham nem bírt ligatársával a Burnley csapatával, mely vesztett helyzetből fordította meg a párharcot.

Leichester (II.) – Derby (II.) 2-1
G: Knockaert (77.), James (80.) ill. Martin (41.)

Manchester City – Wigan (II.) 5-0
G: Dzeko (33.), Jovetic (60., 83.)  Toure (76.), Navas (86.) ill. -

Burnley (II.) – Nottingham (II.) 2-1
G: Ings (44., 68.) ill. Derbyshire (24.)

Könnyedén gyűrte le harmadik vonalból érkező ellenfelét a Sunderland, mely a héten edzőváltáson ment át, miután tök utolsó helyen szerénykedik a csapat a bajnokságban. A Chelsea egy nagyon lagymatag mérkőzésen hozta a kötelezőt két osztállyal alacsonyabban rangsorolt ellenfelével szemben, Mourinho ismételten törheti a fejét, vajon hol van a bizonyítási vágy játékosaiból. A nap legnagyobb meccse a Watford és a Norwich összecsapása lett. Priskin Tamás korábbi csapata ugyanis már 2-0-ra vezetett, azonban a "Kanárik" megtalálták a visszautat és Hooper vezérletével megfordították a párharcot. Az egyenlítő találat a hosszabbítás utolsó pillanataiban esett, majd mikor már a csapatok a büntetőkre hangoltak Hooper ismét megrezgette a hálót, s ezzel a meccs hősévé lett.

Sunderland – Peterborough (III.) 2-0
G: Giaccherini (32.), Roberge (74.)

Swindon (III.) – Chelsea 0-2
G: - ill. Torres (29.), Ramires (35.)

Watford (II.) – Norwich 2-3 - hosszabbítás után 
G:  Acuna (22.), Faraoni (55.) ill. Murphí (77.) Hooper (90+4., 114.)

Hasonló izgalmakat hozott a "Kalapácsosok" és a walesi Cardiff összecsapása, ám ezen párharcban csupán felállni sikerült a padlóról, Vaz Te találata három perccel a vége előtt döntőnek bizonyult. Nagy meglepetésnek mondható a Fulham továbbjutása, Gera Zoltán korábbi csapata az Everon együttesét búcsúztatta a sorozattól.

West Ham – Cardiff  3-2
G: Morrison (1.), Jarvis (8.), Vaz Te (87.) ill. Nonne (44.), Odamwingie (75.)

Fulham – Everton 2-1
G: Berbatov (53.), Bent (67.) ill. Naismith (12.)

2013.09.25. Szerda:
20:45 Birmingham (II.) – Swansea
20:45 Manchester United – Liverpool
20:45 Newcastle – Leeds (II.)
20:45 Tranmere (III.) – Stoke
21:00 West Brom – Arsenal

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése