2013. szeptember 23., hétfő

Két Chelsea sztárra csaphat le a Barca

Ahogyan azt már megszokhattuk Jose Mourinho a Chelsea trénere igen csak megválogatja azon játékosok körét, akiknek bizalmat szavaz, s akiben nem látja a potenciált, az általa kívánt játékstílust, vagy netán személyes ellentét fűzi a játékoshoz az könnyen a kegyvesztettek listáján találja magát. 

Legutóbb Madridban így járt Casillas vagy például a korábbi aranylabdás Kaká. A portugál tréner londoni visszatérése újfent hozott meglepetéseket, ugyanis sem Fernando Torres, sem pedig Juan Mata nem tartozik a tréner alapemberei közé. A lehetőségre pedig kaphat az FC Barcelona, a Sport című lap állítja, hogy a katalánok télen mindkét játékosért ajánlatot tehetnek.

Torres azonnal kiszorult a kezdőből, ahogyan Eto'o a portugál tréner korábbi üdvöskéje megérkezett, így most a favorit a kameruni lett és Torres nem feltétlen második a sorban. A nagyobb meglepetés azonban Mata mellőzése, a spanyol igazi vezéregyénisége volt tavaly a csapatnak, csatárokat megszégyenítő módon termelte a gólokat és elképesztő mennyiségű gólpasszt osztott ki a társaknak, mondhatni a csapat szíveként üzemelt. Mindkét játékossal előfordul, hogy még a keretben sem kap helyet, ha pedig helyet kap, akkor többnyire csereként epizódszerepek várnak rájuk, ez pedig aligha elégíti majd ki őket, így jómaguk is elgondolkoznak majd a váltáson.

Mata mindössze öt Premier League meccsből kettőn lépett pályára, azokon is csupán 120 percet játszott, míg a Bajnokok Ligájában a Basel ellen 24 percet kapott. A 25 éves támadó középpályás piaci ára 45 millió euró, szerződése pedig 2016-ig szól, így kivásárlása nem tűnik egyszerű dolognak. 

Torres négy esztendővel idősebb honfitársánál, a bajnokságban pedig négy alkalommal lépett pályára, egyszer kezdőként, háromszor pedig csereként. Ezen alkalmak során összesen 154 percet töltött a pályán, míg a Basel ellen esélyt sem kapott. Piaci ára 23 millió euró szerződés neki is 2016-ig érvényes.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése