2013. május 12., vasárnap

A lapoké, mintsem a focié volt a főszfőszerep! - a Real barcelonai botlásával immáron bajnok a Barca

A La Liga 35. fordulójának szombat esti játéknapját a Real Madrid barcelonai vendégjátéka zárta. A királyiak a kisebbik katalán klub az Espanyol vendégségébe érkeztek. A felek nem vették túl komolyan a meccset, a játék ezt tükrözte, a lapok száma viszont másról árulkodott. Tizenegy sárga és egy piros!

Igen csak tartalékos felállással futott neki az Espanyol elleni idegenbéli meccsnek a Real Madrid. Özil sérülés miatt akeretben sem volt, míg Alonso és Cristiano Ronaldo is a padon foglalt helyet. Ez a teljesítményen is meglátszott, mondja valaki, hogy nem Ronaldo függő ez a jelenlegi Real. Az Espanyol lényegesen jobban játszott és a vezetést is sikerült megszerezni a 23. percben Stuani révén (1-0). A madridiakat kevésbé zavarta az eredmény, a nagyobb gond varane sérülése volt, mely még a 19. percben következettbe. A francia titánt le is kellett cserélni és azonnal vizsgálni vitték, pontos infók és komolyabb diagnózis holnap délelőtt várható. Meg kell jegyezni, hogy a Real Madrid az első félidőben csupán egy alkalommal lőtt kapura, ez a statisztika hűen tükrözi a játék képét királyi részről. Össze is tehették a kezüket a vendégek, ugyanis az Espanyol második találatát érvénytelenítette a játékvezető. Az ismétléseket nézve, történt kontakt, de el kell ismerni, hogy egy meccsen még egy tucat ilyen van, mely nem kerül lefújál. Többen megjegyezték mostanság, hogy a királyiak vitorláját nagyon tolják az utóbbi időben, de ne feledjük, a bíró is csak ember...

A második félidőre már Benzema futott ki a pályára Morata helyett, majd pedig az 56. minutumban jött Cristiano Ronaldo. Komolyabb lehetőségeket nem igazán lehetett feljegyezni, mondhatni barátságos keretek közt zajlott a találkozó. Látszott, hogy egyik csapatnak sincsen égetően nagy szüksége a három bajnoki pontra. Az 58. percben aztán varázscsapásra a semmiből jött az egyenlítő találat. Az oldalvonal mellől Modric kanyarított be egy szabadrúgást, melyet Higuain csúsztatott a kapu jobb alsó sarkába (1-1). Ronaldo beállásával dinamikusabb lett a vendég együttes, de az átütőerő még mindig hiányzott a csapatból. Nem voltak hirtelen ritmusváltások, olyan lagymatag volt az egész játék, a percek pedig csak peregtek, néha egy-egy sárga pedig felvillant. A 71. percben a játékvezető már a hetedik lapot könyvelte el, azért írunk erről, mert ez volt ezekben a percekben a legjelentősebb történés. A 77. percben kezezés miatt reklamáltak büntetőt a hazaiak, a síp azonban néma maradt, a játékvezető továbbot mutatott. A 80. percben kisebb kakaskodás alakult ki, egy szögletet megelőzően Ronaldot fogták szorosan, akinek ez nem tetszett, megfordult és egy határozott mozdulattal ellökte ellenfelét. A felvillanó lapok nem csitították a kedélyeket, a bolyban tovább folyt a viaskodás. A 83. percben egy Wakaso lövést nyugtázhattunk, López rajta volt a lövésen és könnyedén védett. A hosszabbítás első percének elején villant a piroslap, mondhatni furcsa is lett volna, ha nem esik kiállítás a meccsen, a játékvezető igen bőkezűen bánt a lapokkal. A kiállított játás sorezsára Sanch jjutott, majd pedig reklamálásért Capdevilla is besárgult. Az elvégzett szabadrúgást Ronaldo lőtte csúnyán fölé, ez volt a meccs utolsó fontos momentuma a lefújáson kívül.

Összességében a második játékrészben jobban játszott a Real, de nagyon messze volt ez az igazi játéktól, attól amit ezek a játékosok tudnak játszani. Igazságos döntetlen született, Ronaldo beállása hozott lendületet a vendégek játékába. Ez az eredmény pedig azt jelenti, hogy bajnok az FC Barcelona!

Espanyol - Real Madrid 1-1- (1-0)
Gólszerzők: Stuani (23.) ill. Higuain (58.)
Sárgalapok: Stuani (31.), Verdu (51.), Wakaso (62.), Forlin (81.) Capdevila (90+1.) ill. Essien (42.), Alonso (65.), Modric (69.), Carvalho (71.), Albiol (77.), Cristiano Ronaldo (81.)
Kiállítás: Sanchez (90+1.) ill. -

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése