2013. május 11., szombat

Óriásit lépett az Osasuna a bennmaradás felé, bajban a Depor, a szakadék szélén a Mallorca

Forrósodik a helyzet a spanyol bajnokságban, ami a kiesőzónát illeti. A fordulók, lejátszandó meccsek fogynak, a "pokol" tüze pedig alulról éget, míg nem három áldozatot magába szippant. A szombati játéknapon három kiesőjelölt is pályára lépett, közülük pedig csak egy örülhetett. nézzük a részleteket.

Az Atletic hazai pályán fogadta a fordulót megelőzően liga utolsó Mallorca együttesét. A vendégek számára egyértelműen a győzelem volt a cél, hiszen lemaradásuk egyre tetemesebb. A mérkőzés nem kezdődött jól a számukra, már a 8. percben előnybe került a Bilbao Aduriz góljának köszönhetően. A helyzetet fokozta a24. percben Fontas kiállítása, melynek következtében nagyon kilátástalan helyzetbe kerültek a vendégek. A Mallorca így is foggal körömmel küzdött, dupla annyi kapura lövéssel próbálkozót mint vendéglátója, de eredménytelenül. Nem úgy Llorrente, aki a 79. minutumban eldöntötte a három pont sorsát. A szépítés két perccel később érkezett Dos Santos révén, de ekkor már késő volt. Még az utolsó perc azért tartogatott "izgalmat" ha lehetígy mondani, egy újabb kiállítással Navarro intézte el, hogy ne lehessen pályán csapata soron következő sorsdöntő bajnokiján. A többi eredmény ismeretében elmondható, hogy a Mallorca immáron 5 pontra a 17. már nem kieső helytől és csupán három forduló, azaz 9 szerezhető pont van. Hibának innentől nincsen helye, és még a szerencse is kell, hogy az eredmények számukra kedvezően alakulhassanak, A Bilbao a középmezőny alját képezte, a kiesés szele őket nem fújta meg, maximum kis szellőt érezhettek belőle. Viszont ezzel a győzelemmel nincskérdés számukra.

Atletic Bilbao - Mallorca 2-1
Gólszerzők: Aduriz (8.), Llorente (79.) ill. Dos Santos (81.)
Kiállítva: Fontas (24.), Navarro (90.)

A Depor nagyon szép hajrába kezdett, három győzelmet követően három döntetlen következett, majd pedig jött a ma esti Valladolid elleni idegenbéli fellépés. A csapat a 18. még pontkieső helyre csúszott vissza a döntetlenekkel, de jegyezzük meg, hogy nemrég még csont nélkül utolsóak voltak. A mai napon is óriásit játszottak, lefocizták mezőnyben a Valladolid együttesét, de ezt a sportot gólra játsszák, a hazaiak pedig kevés helyzetük közül egyet gólra váltottak. Személy szerint Guerra talált be a második félidő elején. A Depor két pontra a 17. helytől, őszintén megvallva a kiesőjelöltek közül talán ők hajráznak a legjobban, az ő játékokban van a legtöbb ötlet, lehetőség.

Valladolid - Deportivo La Coruna 1-0
Gólszerzők: Guerra (48.)

A mai játéknapból és úgy tűnik ebből a fordulóból a kiesőjelöltek közül a legjobban az Osasuna együttese jön ki, mely hazai pályán meg tudta szerezni a három bajnoki pontot a Getafe ellenében. Mezőnyben nem volt nagy különbség a két együttes közt, azonban jóval több lövéssel próbálkoztak a hazaiak, melynek eredmény a 75. minutumban Arribas találata lett. Az Osasuna ezzel a győzelemmel négy ponttal ellépett a kiesőzónától.

Osasuna - Getafe 1-0
Gólszerzők: Arribas (75.)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése