2013. május 12., vasárnap

Soldado repíti a Valenciát, feladták a leckét a Sociedadnak a Vallecano kiütésével

Igazán nagy téttel bírt a vasárnap délben megrendezésre kerülő Vallecano-Valencia spanyol bajnoki mérkőzés. A tét a Bajnokok Ligája indulás, melyért ádáz küzdelmet vív a fent említett Valencia és a találkozót megelőzően két pontos előnyben lévő Real Sociedad, mely a szezon meglepetéscsapata. Az üldözés továbbtart, este a Sociedadon a sor, hogy válaszoljon...

Igazi mezőnyjátékot hozott a találkozó első negyed órája, az első komolyabb lövést a 14. percben jegyezhettük fel Piatti révén. A 27. minutumban Figueras követett el szabálytalanságot a tizenhatoson belül, a "jutalom" nem maradt el, sárgalap és büntető következhetett. A labda mögé Soldado állt oda és értékesítette a tizenegyest, ezzel megszerezve csapatának a nagyon fontos vezetést (0-1).

Két perccel később ismét Soldado tüzelt, lövése azonban kaput tévesztett. A 29. percben kényszerű cserét hajtott végre a hazai csapat, miután a korábban már ápolt Casado nem tudta folytatni a játékot, helyére Nacho szállt be. Nem sokkal később a 34. percben Guardado adott remek labdát Soldadonak, aki kettőre növelte találatai és egyben csapata góljainak számát (0-2). A hátralévő bő tíz percben nem változott az állás, így két gólos vendég előnnyel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A második játékrészben sokkal aktívabb hazai gárda futott ki a gyepre, ez azonban csak mezőnyjátékban, többnyire labdabirtoklásban mutatkozott meg, kapura lövésig nem jutottak Pitiék. Egészen a 62. percig kell futnunk, ekkor egy Guardado lövés veszélyeztette Ruben kapuját. Ekkor még hárított a hálóőr, de pár másodperccel később tehetetlen volt, a gólszerző Guardado, aki nagyon nagyot játszott a meccsen (0-3).

A hátralévő percek elcsordogáltak, a Vallecano nem tudott szépíteni. A 90. percben pedig jött a kegyelemdöfés Valdez révén, aki bepofozta a negyedik vendég gólt (0-4). Ezzel a győzelemmel a Valencia egy ponttal megelőzte a Sociedad együttesét, mely hétfőn este játszik majd.

Vallecano-Valencia 0-4 (0-2)
Gólszerzők: - ill. Soldado ( 27. - büntető, 34.), Guardado (62.), Valdez (90.)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése