2013. május 12., vasárnap

Görög Kupa: Megvédte címét az Olympiakosz, Fülöp és Lencse csapataremekül a fináléban remekül helytállt

Igazi "magyaros" kupafinálét rendeztek szombat este görög honban, hiszen az Olympiakosz és az Aszterasz Tripolisz összesen három magyar játékost foglalkoztat. 

A mérkőzésen Fülöp kezdett az Aszterasz kapujában, míg a túloldalon Megyeri Balázs számára ezúttal a kispad jutott. A harmadik magyar Lencse László a 81. percben szállt be csereként, de együttesén nem tudott segíteni.

A tripoli együttes gyorsan, már a 13. minutumban megszerezte a vezetést Rayo révén, azonban egy perccel a szünet előtt Fuster lövése landolt Fülöp kapujában, így 1-1-es állással fordulhattak a felek. A második játékrészben egyik csapat sem tudott a kapuba találni, így következhetett a hosszabbítás, melyet a bajnok bírt jobban. A 99. percben Dzsebbur szerezte meg a vezetést, majd pedig egy perccel a vége előtt Abdun volt eredményes büntetőből, ezzel pedig 3-1-re a pireusziak nyertek.

Fülöp és Lencs nyakában az ezüst, míg Megyeri Balázson az aranyérem fénylett az éremátadást követően, majd pedig kezdődhetett az önfeledt ünneplés, mely ki tudja meddig tartott. Az Olympiakosz ezzel 26. alkalommal hódította ez a Görög Kupát, ezzel pedig növelte előnyét a második, 17 győzelemmel álló ősi rivális Panathinaikos ellen.

Görög Kupa, Finálé, Athén
Olympiakosz Pireusz–Aszterasz Tripolisz 3–1 (1–1, 1–1, 2–1) – hosszabbítás után
Gólszerzők: Fuster (44.), Dzsebbur (99.), Abdun (119. – büntetőből) ill. Rayo (13.)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése