2012. november 21., szerda

BL G-csoport: Továbbjutó Barca újabb Messi rekorddal, nagy csata a másik továbbjutó helyért

A Barcelona együttese egy félidő alatt elintézte hazai pályán a Szpartak Moszkva együttesét és ezzel továbbjutott, míg a Celtic és a Benfica párharca a továbbjutásért kiéleződött, nem dőlt el. 

Szpartak Moszkva - Barcelona: A katalánok ahogy azt már tőlük megszokhattuk egyből átvették a mérkőzés irányításét és akaratukat az ellenfélre erőltették. A hazai gárda kontrákra rendeződött be és bizony több alkalommal veszélyes helyzetet alakítottak ki, ám gólt nem tudtak szerezni. Ellentétben a vendégekkel  akik a 16. percben megszerezték a vezetést Daniel Alves kapás lövését követően. Messi cselezgetett a tizenhatos vonalánál, nem sikerült felszabadítani, majd, az oldalra pattanó labdát Alves gyönyörűen rúgta a hosszú alsó sarokba. Ezt követően sem változott a meccs képe, és a katalán gólok sem maradtak el. A 27. percben Messi vette be Dykan kapuját, majd az argentin csillag egy Pedro passzot követően másodszor is a hálóba talált a 39. minutumban (0-3). Így vonultak a felek az öltözőbe, a Barca a meccset az első félidőben eldöntötte.

A második játékrész némileg lagymatagabb játékot hozott, a vendégek visszakapcsoltak pár fokozatot, de a moszkvai egylet így sem tudott betalálni, sőt a meccs folyamán a kaput sem találták el. Messi ezen két találatával megszerezte 79. és 80. gólját is a 2012-es naptári esztendőben és ezzel már csak 5 gólnyira van Gerd Müller legendás megdönthetetlennek hitt 85 gólos rekordjától. A Barca ezzel az utolsó kört leszámítva már biztosan csoportelsőként jut tovább.

Szpartak Moszkva - Barcelona 0-3 (0-3)
Gólok: D. Alves (16.), Messi (27., 39.)

Benfica - Celtic: Mindkét alakulat a továbbjutást érő második helyért verseng, és a találkozót ennek megfelelően mindkét fél nagyon komolyan vette. Egy esetleges vendég győzelem azt jelentette volna, hogy a skót együttes továbbjut, de nem így történt és a döntés az utolsó körre maradt. A hazai együttes ennek tudatában kezdte a mérkőzést, és látszott rajtuk az elszántság, mely már a 7. percben góllá érett John talált a kelták hálójába. Szamarasz révén a félidő derekán sikerült az egyenlítés vendég részről, ám a meccs képét figyelembe véve az volt a kérdés, mikor lő újabb gólt a Benfica. Mind labdabirtoklásban, mind pedig kapura lövésben felülmúlták ellenfelüket és uralták a mérkőzést. Az eredményben viszont ez komolyabban nem mutatkozott meg, többen úgy vélték, kibekkelheti döntetlenre ezt a meccset a Celtic. Nem így történt, a 71. percben Garay egy remek Luisao passz után vette be a remekül védő Forster kapuját és ezzel eldöntve a 3 pont sorsát. Ezzel a Benfica utol érte riválisát, a döntés pedig az utolsó körre maradt.

Benfica - Celtic 2-1 (1-1)
Gólok: John (7.), Garay (71.), ill. Szamarasz (32.)

A G csoport állása: 1. Barcelona 12 pont (már csoportelső), 2. Benfica 7 pont (5-5), 3. Celtic 7 pont (7-7) 4. Szpartak Moszkva 3 pont

Ezzel eldőlt, hogy a katalánok csoportelsők, a Szpartak pedig utolsó lesz, az utolsó fordulóban pedig eldől, ki folytathatja a BL-ben, ki pedig az Európa Ligában.

G csoport 6. forduló párosítása:
Barcelona - Benfica
Celtic - Szpartak Moszkva

Érdekes, és sok mindent előre vetíthet mind a Barca, mind pedig a Szpartak számára a meccs érdektelen...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése