2012. november 21., szerda

BL: Egy fordulóval a vége előtt már 13 továbbjutó megvan, három hely kiadó csupán...

Véget ért a Bajnokok Ligájának utolsó előtti csoportköre, az összes eredmény tudatában, már kijelenthetjük, 13 klub már ott van a legjobb tizenhat között, három kiadó hely van még. Nézzük kik a továbbjutók, illetve még kik küzdhetnek a maradék helyekért. Ami az utolsó fordulót illeti, senki ne higgye azt, hogy ezzel sok érdektelen meccs lesz, a csoportelsősségek még jó pár helyen tisztázatlanok...  

Íme a 13 már továbbjutó csapat neve:
FC Porto, PSG, Schalke 04, Arsenal, Málaga, AC Milan, Borussia Dortmund, Real Madrid, Shakhtar Donetsk, Bayern München, Valencia, Barcelona, Manchester United

Ezen együttesek közül már biztosan csoportelső a Málaga, hiszen hiába érné be az utolsó fordulóban a Milan , az egymás elleni mutató a spanyoloknak kedvez. A német bajnok Dortmund csapata is első, csak úgy mint a fentebb említett spanyol csapat esetében, a Real Madrid még beérheti őket, de az egymás elleni mérleg nekik kedvez. A Barcelona együttesét senki nem fenyegeti  hiszen mind a Benfica, mind pedig a Celtic csapata 5 pontos lemaradásban van. Ugyan ebben a cipőben jár a Manchester United együttese, tehát 4 együttes elsősége biztos, a többi klub még küzd a papíron kedvezőbb helyért.

Biztos csoportelsők: Málaga, Dortmund, Barcelona, Manchester United
Biztos csoport második: AC Milan, Real Madrid

Ami azt illeti, tényleg lehet csak papíron éri meg csoportelsőnek lenni, hiszen ha a biztos csoport másodikok nevére rátekintünk, többen úgy gondolom szívesen elkerülnék őket. 

Nem csupán továbbjutóink vannak, nézzük mely csapatok küzdenek még a továbbjutást érő 3 helyért. Az E csoportban például a Juventus és a Chelsea csapata versenk, a címvédőnek csekély esélye maradt, a két nagy közül valaki már biztosan búcsúzik. A Juve sorsa a saját kezében van, míg a Chelsea izgulhat. A G csoportban a Barcelona mögött a Celtic és a Benfica verseng, előbbi a Szpartakot fogadja otthon, utóbbi pedig Barcelonába látogat vendégségbe. A H jelű kvartettben a Galatasaray és CFR Cluj csatázik, utóbbi az Old Traffordra látogat, míg előbbi a Braga vendége lesz két hét múlva.

Akik még harcban vannak a három helyért: Juventus, Chelsea, Celtic, Benfica, Galatasaray, CFR Cluj

Így fest tehát a Bajnokok Ligája az utolsó csoportkört megelőzően, a csoportok harmadik helyezettjei az Európa Ligában folytatják majd, van olyan csoport ahol még a jelenlegi negyedik is oda érhet.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése