2015. június 21., vasárnap

Megvan a harmadik feljutó Spanyolországban

Nem sikerült kivívnia az élvonalbéli tagságot a Zaragoza labdarúgócsapatának, mely az elődöntőből káprázatos fordítást bemutatva lépett a fináléba, ahol a Las Palmas pancsolt megálljt az utolsó percekben. A kanári-szigeteki kiscsapat 2002 után játszhat majd újra La Liga mérkőzéseket. 

Las Palmas - Zaragoza 2-0 (1-0)
G: Mesa (33.), Araujo (84.) ill. -
Feljutott: a Las Palmas 3-3-as összesítéssel idegenben lőtt góllal

A sors furcsa fintora, hogy a Zaragoza az esélytelenek nyugalmával készülhetett az elődöntő visszavágójára, s mutatott be történelmi fordítást, Nos, a helyzet most fordított volt, az első mérkőzésen ők szereztek két gólos előnyt, mely a visszavágón kevésnek bizonyult. A sors furcsa fintora, avagy a 84, percig feljutónak érezhette magát Pintér Ádám korábbi csapata, ám ekkor jött Segio Araujo az Fc Barcelona akadémiáján pallérozódó 23 esztendő ifjú támadó, aki mögött fantasztikus szezon van. Az idényt megkoronázta az argentin gólfelelős, aki "mennybe" lőtte klubcsapatát, s 25 góllal és 8 gólpasszal zárta a szezont és készülhet az élvonalbéli mérkőzésekre, illetve arra, hogy nevelőegyüttese ellen lép majd pályára.

Zaragozában érthetően nagy a csalódás, ám a két mérkőzés egészét tekintve sem mondhatjuk azt, hogy érvénytelen a Las Palmas feljutása, főként a visszavágó tükrében. A kanári-szigeteki kiscsapatnál most őrült ünneplés kezdődött, aztán minden visszazökken egyik pillanatról a másikra a hétköznapokba, ugyanis nemsokára kezdődik az új szezon, pihenésre nincsen sok idő.

Segunda Division, ez történt az elődöntőkben:
Girona (3.) - Zaragoza (6.) 1-4 
Tj: a Zaragoza 4-4-es összesítéssel idegenben lőtt több góllal

Las Palmas (4.) - Valladolid (5.) 0-0 
Tj: a Las Palmas 1-1-es összesítéssel idegenben lőtt góllal

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése