2015. június 21., vasárnap

MLS: Ötöt vágott a Galaxy, menetel a Timbers

A Portland Timbers számára a Houston Dynamo sem jelentett áttörhetetlen gátat, míg a címvédő Los Angeles Galaxy először lőtt öt gólt a szezon során, ez még egyik csapatnak sem sikerült idáig. Az Impact szépen gyűjtögeti a pontokat, ezúttal az Orlando City kárára. 

Montreal Impact – Orlando City 2-0 (1-0)
G: Toia (36.), Oduro (90+3.) ill. -

Oda az újonc Orlando City öt mérkőzéses veretlenségi sorozata, avagy az Impact megálljt parancsolt Kaká és csapata számára. Noha alérendelt szerepet nem játszott a vendég csapat, a kapu előterében kreatívabbnak és pontosabbnak is bizonyult a Montrreal, mely a 36. percben Taio találatával szerzett vezetést. A mérkőzés és a pontok sorsa mindvégig nyitott maradt, az i-re a pont csupán a mérkőzés hosszabbításában került fel Oduro találata révén. Az Orlando számára megvoltak az egyenlítési lehetőségek, ám ezen a mérkőzésen a szerencsefaktor nem volt a csapattal. 

Los Angeles Galaxy – Philadephia Union 5-1 (2-0)
G: Husidic (23.), Juninho (35.), Zardes (56.), Ishazaki (59.), Lletget (65.) ill. Sapongo (58.)

Kiütötte ellenfelét az idén ezidáig botladozó címvédő, avagy a Galaxy számára minden húzás bejött. Öt rúgott gól, öt különböző gólszerző. A henger a 23. percben indult be, a felek pedig 2-0-val fordultak, ám a második felvonás eleje igazi gólzáporba torkollott. A Galaxy kilenc perc alatt háromszor talált a hálóba, míg a hazai találatok közé beékelődött egy szépítő vendég találat is. A Philodelphia elég mélyen van, védelme toronymagasan a leggyengébbnek aposztrofálható az egész ligában. 

Portland Timbers – Houston Dynamo 2-0 (1-0)
G: Urruti (34.), Fernandez (61.-büntető) ill. -

A kupában is egymást kapta a két csapat, miután mindketten kiharcolták hét közben a továbbjutást. A Timbers remekül sáfárkodott helyzeteivel, két kaput találó lövésük közül mindkettő Deric mögött kötött ki, igaz a Dynamo sem volt valami pontos, kilencven perc alatt mindössze egy kaput találó kísérletet tudtak felmutatni. A Portland zsinórban negyedik győzelmét aratta, s ezzel feljött a nyugati konferencia harmadik helyére.

A hét eddigi eredményei:
Colorado Rapids – FC Dallas 1-1 
Toronto FC – New York City 0-2
Seattle Sounders – San Jose Earthquakes 0-2
New York Red Bulls – Vancouver Whitecaps 1-2


A folytatásban:

23:00 DC United – New England Revolution (Eurosport 2)
04:00 Real Salt Lake – Sporting Kansas City

A góllövőlista élmezőnye:
1. Kamara (Columbus Crew)  – 10 gól
2. Wondolowski (San Jose Earthquakes) – 8 gól
3. Dempsey, Martins (Seattle Sounders), Bruin (Houston Dynamo), Giovinco (Toronto FC) – 7 gól
6. Rivero (Vancouver Whitecaps), Branes (Houston Dynamo), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Barnes (Houston Dynamo), Kaká (Orlando City), Adi (Portland Timbers), Davies (New England Revolution), David Villa (New York City)  – 6 gól 

Végezetül pedig a bajnoki tabella:



Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése