2015. április 7., kedd

Van Persie helyzete nem egyszerű - Lejárt a támadó ideje Manchesterben!?

Egyesek úgy vélik, hogy Robin van Persie túl van karrierje csúcsán, s nagyon úgy fest, hogy a 31 esztendős támadónak a nyáron el kell hagynia az Old Traffordot. A klubvezetés már dolgozik az ügyön, nemsokára árcédulát kaphat a holland. 

Van Persie 2012 nyarán szerződött Manchesterbe azt követően, hogy nevelőegyüttese az Arsenal mezében 30 góllal gólkirályi címet ünnepelhetett. Londonban szinte egytől egyig minden szurkoló megharagudott rá, mondván ripaccsá vált, s hála nélkül távozva a riválishoz szerződött, ahol eleinte jól is játszott, pontosabban eredményesen, hiszen első szezonjában minden sorozatot figyelembe véve 48 meccsen 30-szor tudott eredményes lenni. A világ dicsősége azonban elmúlott, ahogyan a United, úgy ő is hanyatlani kezdett. A mögöttünk álló szezonban komoly sérülésekkel küszködött, szakaszosan tudott csak játszani, 28 mérkőzésen 18 gólt szerzett, s úgy fest, idén tovább csökken a szám, illetve a mutatott játék miatt is egyre több kritika éri a támadót. Idén ezidáig 26 mérkőzésen mindössze 10 gólt jegyez, s a hírek szerint honfitársa a klub vezetőedzője Luis Van Gaal is szívesen túladna rajta a nyár folyamán. 

Fontos, hogy RVP szerződése 2016 nyarán lejár, hosszabbításról pedig nem is beszélhetünk, így amennyiben komoly pénzösszeget kíván látni játékosa után a United, abban az esetben a nyáron cselekedni kell. Ami a piaci viszonyokat illeti a transfermarkt.de 25 millió euróra taksálja játékjogának az árát, ám nincsen kizárva, hogy ez a teljesítmény tükrében nyárig még jelentősen csökken majd.

Ed Woodward, a Manchester United vezérigazgatója állítólag már dolgozik RVP árcéduláján és keresi a lehetőségeket.

Ami a folytatást illeti, Van Gaal abban az esetben, ha a Bajnokok Ligájába vezeti a Vörös Ördögöket, s jó úton halad ez irányba, 100 millió fontot kap erősítésre. Edison Cavani neve már fel is merüllt, mint RVP lehetséges utódja...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése