2015. április 7., kedd

A PSG buszát is megtámadták! - Ibra lehetett a célpont

A hétvégén kis híján tragédiába torkollott a Fenerbahce hazafelé tartó útja a Rize elleni 5-1-es bajnoki győzelem után. Eddig ismeretlen tettesek lőfegyverrel nyitottak tüzet a csapatbuszra, az incidens után pedig be is tiltották a bajnokságot határozatlan időre. Nem ez volt azonban az egyetlen hasonló eset a hétvége folyamán, a francia derbit megelőzően a Marseille szurkolói a Paris Saint-Germain buszára támadtak. 

Habár a két eset között hatalmas különbséget jelent, hogy a Fener buszára lőfegyverrel támadtak, míg a PSG esetében úgy dobálták meg a stadionhoz érkező járművet, melynek ablaka betört. A célpont a párizsiak klasszisa Zlatan Ibrahimovic lehetett, ugyanis több tárgy is az ő ülésénél csapódott az ablaknak.

Az incidens ellenére lejátszották a derbit, melyet végül a PSG 3-2-re nyert meg a Marseille ellenében, ezzel hatalmas lépést téve a címvédés felé. Noha a Ligue 1 beszüntetéséről nem esett szó, a két eset elgondolkodtató és figyelemfelkeltő lehet. Mi lesz a következő!? Bomba robban valahol? Bele se merünk gondolni...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése