2015. április 7., kedd

Aranycipő: Ronaldo feladta a leckét Messinek! - Nagy változások az első tízben

Rövid idő alatt nagyot fordult a világ, majd ismételten visszaállt az alaphelyzet az Aranycipőért folyó versenyfutás élmezőnyében. Cristiano Ronaldo és Lionel Messi gyakorlatilag gólpárbajt vív, míg mögöttük a mezőny szép csöndben, majdnem fele olyan tempóban termeli a pontokat. Gyökeres változás állt be az első tízben, a mezőny nagyon összeállt, szinte különbségek sincsenek, vagy éppen nüánszok. 

Cristiano Ronaldo hullámvölgyet élt meg, míg Lionel Messi szárnyalt, ennek következtében pedig az argentin klasszis megfordította több mint mínusz 10 gólról a párharcot. A válogatott szünet úgy fest Messi számára nem jött jókor, formáját úgy fest elvesztette, nem játszott a nemzeti csapatban sem. Rejtéjes sérülésről cikkezett a sajtó, ám pontos dolgokat senki sem tud. Egy azonban biztos, a mögöttünk álló hétvégén CR7 feladta a leckét a Barca klasszisának. A Granada kapuját öt ízben rezgette meg a portugál, ezzel gyorsan tíz pontot zsebre téve, míg Messi gól nélkül maradt a Celta otthonában, így a kocka fordult, Ronaldo újfent vezet, ráadásul négy találattal, tehát 8 ponttal. Megállás ráadásul nincsen, hét közi fordulót rendeznek a La Ligában, A Barcelona az Almeriát fogadja, míg a Real Madrid a Rayo Vallecano otthonába látogat.

Ami a két élmenő mögötti helyezkedést illeti, Robben és Neymar igen visszacsúszott, ők zárják most a tízes listát, illetve jó pár labdarúgó van aki ugyanennyi ponttal holtversenyben áll a hollanddal és a brazillal (Jackson Martínez, Bacca, Tevez, Agüero). Ők ugye nemrégiben mind tagjai voltak a listának, ám az utóbbi pár hétben nem szerepeltek jól, vagy úgy is fogalmazhatunk, hogy volt aki jobban szerepelt és előzött. Eran Zahavi a Maccabi Tel Aviv gólzsákja a felsőházi rájátszásban is remekül szerepel, míg Jonathan Soriano újfent góllövőcipőt húzott Salzburgban. 

Lacazette is szépen gyűjtögeti a pontokat, legutóbb büntetőből volt eredményes, mag a listára felkúszott Harry Kane is. A Spurs játékosa beérte Diego Costát és Meiert.


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése