2015. december 25., péntek

Távozik az MLS-ből a Los Angeles Galaxy kulcsembere! - hivatalos

Alaposan átalakulhat a Los Angeles Galaxy labdarúgócsapata a holtszezonban. A Steven Gerrard fémjelezte csapat könnyen elképzelhető, hogy újabb veterán angol klasszissal erősödik. Ez azonban még kérdőjeles, az azonban már biztos, hogy távozik a csapat irányítója a brazil Juninho.  

Mexikóban folytatja pályafutását a 26 esztendős brazil irányító Juninho, a Los Angeles Galaxy kulcsembere. A Tijuana ugyanis hivatalosan is bejelentette, hogy mind a játékossal, mind pedig klubjával sikeresen megegyezett. A mexikói csapat több mint a piaci ár (600 ezer euró) háromszorosát, 2 millió eurót tett le az asztalra átigazolási díj gyanánt.

Juninho 2010-ben került a Galaxy-hoz, idő közben pedig ingázott Los Angeles és Sao Paulo között. Idő közben az MLS-ben szereplő alakulat kulcsemberévé nőtte ki magát, s 2013 óta a csapat alapemberének számít. A mögöttünk álló 2015-ös szezonban minden sorozatot figyelembe véve 37 mérkőzésen szerepelt, átlagban 83 percet töltött a pályán, gyakorlatilag kirobbanthatatlan volt. Egy korszak azonban most lezárult, irány Mexikó, egy új bajnokság, egy új közeg és kultúra.

Ami pedig a Tijuana labdarúgócsapatát illeti, a gárda nem szerepelt jól a legutóbbi félszezonban. Az Aperturában 17 mérkőzésen 5 győzelmet 1 döntetlent és 11 vereséget tudott felmutatni a csapat. Ez a produktum hátulról ezüstérmes pozícióra volt elegendő. A Clausura nemsokára kezdetét veszi, a csapatok január 10-én kezdik meg a küzdelemsorozatot.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése