2015. december 25., péntek

Lyonban új edző került a karácsonyfa alá

Ezidáig zseniálisan pocsék szezont fut a Lyon labdarúgócsapata, melynek vezetése most elégelte meg az idei botladozást. A múlt heti Ajaccio elleni blama volt az utolsó csepp a pohárban. Edzőmenesztés és új edző kinevezése, avagy a karácsonyfa alá érkezett az új szakember. 

A 48 esztendős Hubert Fournier még 2014-ben vette  át a klubot, s első szezonjában a dobogó második fogára vezette a csapatot a Paris Saint-Germain mögé (22 győzelem 9 döntetlen 7 vereség ). Idén azonban valami megtört, nem klappoltak az elemek. A bajnokság feléhez érve az eredménysor lesújtó, ahogyan a helyezés is. A 9. hely nem méltó a klub történetéhez, 7 győzelem mellé 5 döntetlen és 7 vereség párosul, a csapat a Bajnokok Ligájából kizúgott, míg bajnoki meccset az utóbbi hat fordulóban nem tudott nyerni a csapat. Az Ajaccio elleni blama volt az utolsó csepp a pohárban, a vezetőség megköszönte az egykori Lyon játékos szakmai tevékenységét. 

A tárgyalások elhúzódtak, s csupán csütörtökön értek révbe, így az  "új" tréner a karácsonyfa alá érkezett. Bruno Genesio a szezon végéig kapott kinevezést, a játékosok számára pedig ismerős lehet, hiszen 2006 óta a Lyon szakmai stábjában dolgozik. Most megkapja a lehetőséget a bizonyításra.

Genesio a fél életét a Lyon labdarúgócsapatának szentelte, a 49 esztendős szakember játékosként tíz esztendőn át szolgálta szeretett klubját, mely egyben nevelőegyüttese is volt. Avagy az utánpótlásból a felnőtt csapat élére...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése