2015. november 3., kedd

Angol válogatott támadót igazolhat a Barca

Barcelonában már számolják a napokat, nemsokára lejár az átigazolási embargó, Luis Enrique, pedig új arcot adhat az utóbbi időben fásultan játszó katalán óriásnak. Mindenki arra számít, hogy a jelenleg Messit nélkülöző klub a téli átigazolási piac egyik legaktívabb csapata lesz, ennek megfelelően a pletykasor is szépen dagad. 

Spanyol lapok arról számoltak be, miszerint Vermaelen után újabb Arsenal játékost csábítana el a Barca, avagy a támadószekció Theo Walcott nevével bővülhet. A még mindig csak 26 esztendős szélső 2006 óta erősíti az Ágyúsokat, ám roppant sérülékeny mivolta végett ezidáig közel sem tudott olyan karriert befutni, mint ahogyan arra Arsene Wenger számított. A villámléptű labdarúgó jelenleg is a partvonalon kívülre szorul, s rehabilitációs tréningeket végez.

A neves német szakportál a transfermarkt.de júliusban 25 millió eurós árcédulát akasztott a 41-szeres angol válogatott labdarúgó nyakába. A piaci érték mellett azonban azt is figyelembe kell venni, hogy Walcott 2019 nyaráig szóló kontraktust kötött jelenlegi klubjával, így minden az Ágyúsok kezében van, jelenleg ők diktálhatnak.

Theo Walcott ezidáig 316 tétmérkőzésen öltötte magára az Arsenal mezét, s ez idő alatt 80 gól mellett 67 gólpasszt osztott ki a társaknak. Idén 14 mérkőzésen kapott lehetőséget, s ezt 4 góllal és 4 gólpasszal hálálta meg. Londoni karrierje előtt a Southamptont erősítette, 21 alkalommal öltötte magára a klub címerével ellátott mezt.

A villámléptű szélső november végéig harcképtelen elviekben, míg kérőként jelenleg csak az FC Barcelona merült fel.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése