2015. november 3., kedd

BL: Három csapat már ma továbbjuthat! - előzetes

Kedden és szerdán a visszavágókkal folytatódik a Bajnokok Ligája idei kiírásának csoportküzdelme. Három csapat akár már ma kiharcolhatja a továbbjutást. A játéknap slágermérkőzése ezúttal is a Real Madrid és a Paris Saint-Germain összecsapása. 

A-csoport:
20:45 Shakhtar Donetsk - Malmö FF
20:45 Real Madrid - Paris St. Germain (M4 Sport)

A párizsi döntetlent követően újra megméretteti magát a Cristiano Ronaldo, illetve Zlatan Ibrahimovic fémjelezte csapat. Egyik gárda sem kapott még idén gólt a Bajnokok Ligájában, s egyikük már a mai napon biztosíthatja helyét a legjobb tizenhatban. A győztes továbbjut, ha a Shakhtar megveri a Malmöt. Jeles nap lesz a mai Di Maria karrierjében, az argentin középpályás először tér vissza a Bernabeuba távozását követően.

A Shakhtar Donetsk számára már csak matematikai esély maradt a továbbjutásra, az ukrán klub jobbára a harmadik helyre törhet, ehhez azonban le kellene győznie a svéd Malmöt. Svédországban a Shakhtar 1-0-ra kikapott két hete, amennyiben nem jön össze a visszavágás, idén a csoportkör vége jelenti a nemzetközi kupaporond végét.
B-csoport:
20:45 Manchester United - CSKA Moszkva (Sport 1)
20:45 PSV Eindhoven - Wolfsburg

Jeles nap lehet a mai a Manchester United történetében, avagy a Vörös Ördögök még soha nem nyertek hazai pályán orosz klubcsapat ellenében. A csoport állása szoros, a 4. fordulót követően még biztos továbbjutót biztosan nem avathatunk. Emellett érdekesség, hogy Van Gaal csapata legutóbb Moszkvában talált be két hete, csapata pedig 2005 óta nem látott rúgott gól nélküli negatív szériát fut. 

Ami a csoport másik találkozóját illeti, a PSV-nek van miért visszavágnia. Két nyílt sisakos támadójátékot felvállaló klub összecsapását láthatjuk, nincsen kizárva, hogy gólzáporba torkolljon a mérkőzés.
C-csoport:
16:00 Astana - Atlético Madrid (Sport 1)
20:45 Benfica - Galatasaray

Történelmi meccs a 'C' jelű kvartettben, avagy ilyen korán még soha nem kezdtek Bajnokok Ligája mérkőzést. Kazahsztán, pontosabban Astana nagyon távol van. A papírforma sima Atletico Madrid győzelmet ígér.

Isztambulban két hete megégett a Benfica, hazai pályán jöhet a visszavágás. Az esély megvan, kérdés, hogy tudnak-e vele élni a portugálok, vagy felhozzák a török riválist. Ebben a csoportban sem dől el semmi sem végérvényesen.

D-csoport:
20:45 Mönchengladbach - Juventus (Sport 2)
20:45 Sevilla - Manchester City

Idegenbéli győzelmek esetén továbbjutókat avathatunk! A Juventus és a Manchester City győzelem esetén karöltve léphet a legjobb tizenhat közé, az érdemi kérdéseket lezárva. Ehhez azonban lesz pár szava a két hazai csapatnak is. A Sevilla otthonában nagyon nehéz nyerni, míg a Mönchengladbach zseniális sorozatot fut a Bundesligában.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése