2015. november 3., kedd

BL: Kazahsztánban botlott az Atletico Madrid!

Rendhagyó időpontban délután négy órakor rendeztek Bajnokok Ligája mérkőzést, a két főszereplő az Atletico Madrid és az Astana gárdája volt. Emellett mellékszereplőként bemutatjuk a hosszú utazást, a kazah hideget és műfüvet. A hazai csapat szépen összekuszálta a 'C' jelű csoport állását. 

FC Astana - Atletico Madrid 0-0 (0-0)
Helyszín: Asztana, Asztana Aréna; Vezette: A. Taylor (angol)
Gólszerzők: - ill. - 
Sárga: Postnikov (44.), Dzholchiev (60.), Zukov (84.) ill. - 
Kiállítás: - ill. - 

Astana: Eric - Ilic, Postnikov, Anicic, Shomko - Dzholchiev (Beysebekov 90.), Canas, Maksimovic, Foxi - Kabananga (Schetkin 80.), Muzhikov (Zukov 78.). Vezetőedző: Stanimir Stoilov

Atletico Madrid: Oblak - Siqueira, Gimenez, Godin, Juanfran - Koke (O. Torres 82.), Gabi, Tiago, Niguez (Ferreira 73.) - Griezmann, Torres (Jackson Martinez 64.). Vezetőedző: Diego Simeone

Műfüves kihívás várt az Atletico Madrid játékosaira egy hosszú és fárasztó utazást követően, több időzónával eltolódva Madridtól keletre. Ennek ellenére Diego Simeone csapata volt a találkozó esélyese, ehhez kétség sem férhetett.

1. félidő: Az első valamirevaló lehetőség ennek ellenére a hazai csapat nevéhez fűződött, a 7. percben Shomko éles szögből adott le lövést, s bizony a vendégek kapuvédőjének résen kellett lennie. Nem sokra rá aztán a "Matracosok" előtt volt a vezető gól megszerzésének lehetősége, ám egy blokkoló láb a labda és a háló útjába állt. A hazai csapat meglehetősen sokat birtokolta a labdát, s fél órányi játékot követően aposztrofálhattunk, hogy Diego Simeone csapata nem tud kazah ellenfele fölé kerekedni. Kisebb lehetőségek mindkét oldalon akadtak, de újabb komoly gólszerzési lehetőséget nem jegyezhettünk fel. A 32. percben aztán Juanfran adott álomszerű labdát, Torres került ziccerbe, lövése viszont az alapvonalon a kapufa mellett elgurulva hagyta el a játékteret. Kétségtelenül ez volt az első játékrész legnagyobb lehetősége, viszont kapufát is feljegyezhettünk a szünet előtt. Az első félidő utolsó percében egy szöglettel felérő szabadrúgást Koke tekert a kapu irányába, a labda pedig a felsőlécet érintve ment ki. 

2. félidő: Határozottan bennmaradt az öltözőben Diego Simeone csapata, jó tíz percre volt szüksége a madridiaknak arra, hogy újra meccsben érezzék magukat. Ez idő alatt azonban nagy gólszerzési lehetőséget a hazaiak sem tudtak kialakítani, bár Foxi és Kabananga okoztak pár kellemetlen pillanatot. A percek szépen peregtek, az Atleti pedig nem került közelebb a vezetés megszerzéséhez. Az indiszponáltan játszó Torres helyére Jackson Martinez érkezett, ám a kolumbiai beállása sem lendített a szekéren. A 74. percben aztán Koke hozta helyzetbe Griezmannt, ám a francia kisordórott, s keresztbe lőtt a kapu előtt. Bő tíz perccel a vége előtt aztán másodjára is a felsőléc érintésével hagyta el a játékteret a labda egy beadást követően. Nem jött azonban a gól a vendégek számára, a hideg, a sok utazás és a műfű "megette" Deigo Simeone csapatát. A hosszabbítás utolsó másodperceiben meccslabdája volt a madridiaknak, ám a Eric ráfeküdt a labdára, a játkvezető pedig lefújta a meccset.

Este a Benfica előtt ott lesz a lehetőség, hogy a tabella élére álljon, de egy Portugáliai győzelemmel a Galatasaray is helyzetbe kerülhet. Az Astana szépen összekuszálta a C-csoportban a szálakat.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése