2015. szeptember 15., kedd

Új közönség kedvenc születik Londonban! - eredmények, tabella

Hétfő estére maradt az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 5. fordulójának zárómeccse. A pocsékul rajtoló Newcastle United látogatott a Boleyn Groundra, ahol a West Ham United nem bizonyult jó vendéglátónak. A mérkőzésen kívül megnézzük, miként szerepeltek a csapatok a hétvégén, hogyan áll a tabella és a góllövőlista élmezőnye. 

West Ham United - Newcastle United 2-0 (1-0)
G: Payet (9, 48.) ill. -

Nem véletlenül írtuk azt a címben amit, Payet ugyanis remekül illeszkedett be a Kalapácsosok közé, a közönség pedig díjazza produktumát, ha így folytatja a francia, hamar a Boley Ground nagy kedvence lehet. Gyors góllal, de micsoda találattal kezdődött a mérkőzés, Noble jegyezte az asszisztot, Payer pedig belsővel a tizenhatoson kívülről pókhálózta ki a bal felső sarkot, egy szépségdíjas találattal. Mezőnyben hiába birtokolta sokkalta többet a labdát  vendég csapat, gólt nem tudtak szerezni, az ellenfél védő harmadában megállt a tudomány. A fordulást követően aztán jött Payet, jókor volt jó helyen, s duplázott, igaz a gólt Moses harcolta ki, a nigériai támadó fantasztikus szólót vitt végig, ültette le védőjét, majd lőtt bődületesen nagy felsőléct. A kipattanóra csapott le Payet, s lőtt Krul kapujába. Ezzel gyakorlatilag lezárva a meccset, a Szarkák ugyanis nem tudtak szépíteni, így a végjáték sem lett izgalmas. 

A tabellára tekintve láthatjuk, hogy a Newcastle sereghajtó két ponttal, s mindössze két lőtt góllal, míg a West Ham ötödik, a támadójátéka pedig nagyon rendben van a londoni csapatnak.

Az 5. forduló eredményei a Premier Leagueben:
Sunderland AFC - Tottenham 0:1
Leicester - Aston Villa 3:2
Manchester United - Liverpool 3:1
Everton - Chelsea 3:1
Arsenal - Stoke 2:0
Crystal Palace - Manchester City 0:1
West Bromwich - Southampton 0:0
Watford - Swansea 1:0
Norwich - Bournemouth 3:1

Fordulóösszegzés, helyzetkép: Továbbra is nyeretlen a Stoke, Sunderland, Newcastle trió, jelenleg pedig ez a három együttes áll a kiesőzónában. Az idei szezonnak eddig két meglepetéscsapata van, egyik pozitív, másik pedig negatív értelemben értendő. A címvédő Chelsea öt mérkőzés után csupán 4 pontos, smár most három vereséget számlál, az éllovas Manchester Cityvel szemben már 11 pont a hátránya. Apropó, a Polgárok vezetik a ligát, s még gólt sem kaptak, míg őket követi a meglepetéscsapat a Leichester. A Manchester United rangadót nyert a Liverpool ellenében, míg a Tottenham és az újonc Watford első győzelmét zsebelte be. 

A góllövőlista élmezőnye:
1. Gomis (Swansea), Mahrez (Leicester), Wilson (Bournwmouth) - 4 gól
4. Ayew (Swansea), Naismith (Everton), Payet (West Ham), Vardy (Leicester) - 3 gól

Íme a Premier League állása 5 forduló után:


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése