2015. szeptember 15., kedd

BL: Csúcsrangadó és pikáns párharcok a nyitányon! - előzetes

Kedden este végre megkezdődik, újfent elrajtol a labdarúgás "Száguldó Cirkusza", avagy a csoportküzdelmekhez érkezett a Bajnokok Ligája 2015/16-os kiírása. Este 20:45-kor nyolc pályán 16 együttes kezdi meg a küzdelmet, s így lesz ez szerdán is. Zlatan Ibrahimovic és Memphis Depay számára különösen pikáns lesz az este, míg az Öreg Hölgyre egy roppant nehéz idegenbéli fellépés vár, a forduló rangadója.  

A-csoport
20.45: Paris Saint-Germain - Malmö
20.45: Real Madrid - Sahtar Dontsk (Tv: Sport 1)

A Malmö elleni mérkőzés roppant pikáns lesz Zlatan Ibrahimovic számára, ugyanis két évig a Malmö játékosa volt karrierje elején, s el is mondta, bár címeket nem nyert a csapattal, ott született és roppant sok emlék köti a városhoz és a klubhoz egyaránt. "Idegenben-otthon" a Malmö ellen pályára lépni érzelmi bomba lesz, most azonban előbb a párizsi összecsapás jön. A találkozó toronymagas esélyese a francia bajnok, a felek még nem találkoztak.

Rafa Benítez a Real Madrid vezetőedzője így nyilatkozott a Shakhtar Donetsk elleni meccs előtt, s hangsúlyozta, tisztelni kell az ellenfelet - "A Sahtar remek csapat, kiváló szakember irányítja, az új játékosok pedig mindig jó teljesítménnyel bizonyítják rátermettségüket. Ha nem tiszteljük az ukrán csapatot, és nem koncentrálunk eléggé, nehéz meccs vár ránk. Amikor kineveztek a Real Madrid élére, azt mondtam, támadólag kell fellépnünk, de muszáj javítani a védekezésünkön. Nem könnyű megtalálni az egyensúlyt a csapatrészek között, de ha a játékosok megértik, mi a feladatuk, megállíthatatlanok leszünk"

A Ral Madrid idén még nem kapott gólt a spanyol pontvadászatban, míg az utóbbi hetekben a Shakhtar is rendben volt mind támadásban, mind pedig védekezésben, ám kétségtelen, sokat gyengült az ukrán klub a nyári átigazolási időszakban. Douglas Costa távozása nagy űrt hagyott, s nem ő az egyetlen, Az új igazolások pedig még nem tudnak olyan szerepet betölteni. A két csapat korábban még nem mérte össze tudását.

B-csoport
20.45: Wolfsburg - CSZKA Moszkva
20.45: PSV - Manchester United

A Wolfsburg visszatér a legnívósabb kupasorozatba, ahol a CSZKA Moszkva lesz az első ellenfél. A felek legutóbb 2009-ben találkoztak a csoportkörben, akkor Moszkvában a hazaiak nyertek 2-1-re, míg német földön 3-1-es hazai siker született. A találkozó esélyese a Wolfsburg, még a döntetlenre is egész magas szorzót adnak az oddsmesterek. De Bruyne távozása érződik, Draxler pedig a beilleszkedési folyamatban van még. 

Memphis Depay számára hasonlóan pikáns lesz az este, mint Ibrahimovic számára. A holland támadó a nyáron hagyta el Eindhovent, most pedig visszatérhet. Ezen apropó alkalmából neki szegezték a kérdést, hogyha gólt szerez láthatunk-e ünneplést. Meglepő válasz érkezett - "Tíz évig játszottam Eindhovenben, különleges érzés lesz a volt csapattársaim ellen játszani. Rengeteg tanultam a klubnál, de most már más szinten futballozom. Tisztelem a PSV-t, de ha gólt szerzek, megünneplem a találatomat,"

A Vörös Ördögökkel nem utazott el a remek formában lévő Wayne Rooney, a támadó combizomsérülést szenvedett a hétvége folyamán. Szűz párharc, nincsen egymás elleni tapasztalata a csapatoknak a BL-ben.

C-csoport
20.45: Galatasaray - Atlético Madrid (Tv: Sport 2)
20.45: Benfica - Astana

A Galatasaray és az Atletico Madrid 2010-ben a második számú kupasorozatban futott össze, most azonban a legnívósabb porondon jön az első közös összecsapás. Idegenben is az Atletico Madrid az esélyes, főként, hogy a török klub hazája pontvadászatában is bukdácsol, rossz szezonrajtot vett. Egy dolog biztos, a 12. ember a közönség ott lesz a törökök oldalán, a pokoli hangulat garantált.

Az Astana története első Bajnokok Ligája fellépésére készül, ez a Benfica otthonában lesz esedékes. Kíváncsian várjuk, hogy miként folytatódik a kazah csoda. Már egy pontszerzés is hatalmas meglepetés lenne...!

D-csoport
20.45: Manchester City - Juventus (Tv: M4 Sport)
20.45: Sevilla - Mönchengladbach

Sergio Agüero nélkül fogadja a Manchester City a tavalyi döntős Juventust, avagy ha a formákat nézzük, a torinóiak felköthetik a nadrágot. A Polgárok hibátlanok az angol élvonalban, sőt még gólt sem kaptak öt meccsen, míg az Öreg Hölgy nyeretlen az olasz élvonalban, három forduló után csupán egy pontja van. A felek legutoljára 2010-ben találkoztak az Európa Ligában, akkor mindkét találkozó 1-1-es döntetlennel zárult.

Torinóban az elvárások csökkentek (Massimiliano Allegri vezetőedző) - "A legutóbbi szezonban döntőt játszottunk a Bajnokok Ligájában, amit meg is érdemeltünk. Arra kell törekednünk, hogy a mostani idényben is bejussunk a legjobb nyolc közé."

A Sevilla és a Mönchengladbach párharca eltörpül a csoportrangadó mellett. A két csapat tavaly az Europa Ligában mérte össze tudását. Az egyenes kieséses szakasz első körében a tét a nyolcaddöntőbe kerülés volt, a spanyol klub oda-vissza nyerni tudott. Ez pedig most is könnyen így lehet, vagy mégsem...! Mindkét csapat pocsék rajtot vett, a Mönchengladbach pont nélkül seregható a Bundesligában, míg a Sevilla is nyeretlen spanyol honban, igaz van két döntetlenje három forduló alatt. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése