2015. szeptember 15., kedd

A német sajtó állítja! - Megvan Jürgen Klopp új csapata

Jürgen Klopp pályafutása jelen állás szerint parkolópályán van, a Borussia Dortmund sikeredzője az elmúlt tizennégy esztendő fáradalmait piheni ( 7-7 év a kispadon előbb Mainz, majd Dortmund)! Az embereket és a sajtót azonban roppantmód foglalkoztatja a hogyan tovább. A német sajtó állítja, hogy tudja a választ. 

A nyár folyamán az Olimique Marseille gárdájával boronálták össze a német trénert, s mint tudjuk nem lett semmi a történetből. Az utóbbi hetekben a Bayern Münchent favorizálták, ám Kloppot ismerve nehéz elképzelni, hogy megcsalná a BVB-t! Ő nem Lewandowski, vagy éppen Götze...!

Klopp több interjújában is hangsúlyozta, hogy nem hiányzik a számára a rohanó topfutball, ez pedig egybevághat a némat sajtó állításával, miszerint a holland kispad vár a szakemberre, méghozzá abban a pillanatban, amint hivatalossá válik, hogy az Oranje nem jut ki a jövő évi kontinensviadalra, melyre jelen állás szerint komoly esély mutatkozik. 

A brazíliai világbajnokságot követően Luis van Gaal elhagyta a nemzeti csapatot és Manchesterbe tette át székhelyét, őt váltottat Guus Hiddink, akit megbuktatott a selejtezősorozatban nyújtott rossz teljesítmény. Izland ellen debütált Danny Blind, ám nem csak az északiak, de a törökök ellen is csúfos vereséget szenvedett a csapat, így könnyen lehet, hogy őt is hamar felállítják, akár már októberben a soron következő két selejtező után. A szurkolók nem bíznak az új szakemberben, ez pedig nem is csoda a bemutatkozás révén. Ebben a holland csapatban, keretben sokkalta több van.

Jürgen Klopp léte, az általa képviselt stílus könnyen összepasszolhat a holland könnyedséggel, a támadófutballal. Bő egy hónap múlva többet fogunk tudni, miután lezárul a kontinenstorna kvalifikációs sorozata.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése