2015. szeptember 30., szerda

BL: Elkerülné az Arsenal példáját a Man.City és a United! - előzetes

Kedden az Arsenal és a Chelsea is megégett a Bajnokok Ligájában, ezt a csúfságot kerülné el szerdán a Manchester City és a United egyaránt, avagy vereség esetén mindkét csapat borzasztó nehéz helyzetbe kerülhet. A papírforma azonban nekik áll. Pályán lesz a Real Madrid, a PSG és a Juve is, illetve az időeltolódás miatt korai meccset is rendeznek. 

A-csoport:
20:45 Shakhtar Donetsk - Paris St. Germain
20:45 Malmö FF - Real Madrid (Sport 1)

Az első forduló két nyertese egyaránt idegenben lép ma pályára, s győzelem esetén az 'A' jelzésű kvartett kettészakadhat. A Real Madrid számára kötelező győzelem vár Svédországban, ám ehhez a Malmö és az északi időjárás is szeretne még hozzászólni. Mindkét csapat hullajtott pontokat az utóbbi időben hazája pontvadászatában, ám a két ligát nem ildomos összehasonlítani. Rafa Benítez továbbra sem számíthat több kulcsjátékosára, Ramos, Bale, James és Danilo is a lelátóról szurkolhat csak. 

Ami a csoport másik mérkőzését illeti, a PSG ukrán túrára indult, hogy megküzdjön az otthonától távol szereplő Shakhtar Donetsk legjobbjaival. Észak-Keleti szomszédunktól a nyáron ezúttal is elvitték a legjobbakat, elég ha csak Douglas Costa nevét említjük, ám a Shakhtar még így is könnyen okozhat meglepetést, idén Teixeira roppant gólérzékeny. Pastore kivételével minden PSG játékos egészséges, szinte a legjobb csapatát küldheti pályára Blanc.

B-csoport:
20:45 Manchester United - Wolfsburg (M4 Sport)
20:45 CSKA Moszkva - PSV Eindhoven

A Manchester United egy kínos vereséggel kezdte az idei szezont Hollandiában, most pedig a csoportrangadón javíthat a Wolfsburg ellenében. Az Arsenal gyakorlatilag két meccs alatt a kiesés szélére sodródott, Van Gaal és csapata ezt a példát elkerülné, igaz itt egy kicsit más a csoport felépítése és a meccsek erősorrendje. A Wolfsburg győzelemmel tért vissza a legrangosabb kupasorozatba, ám a Bayern München például múlt héten egy ötöst hintett nekik. Rooney, Martial és Depay akár egyszerre is rohamozhatja majd a "farkasok" kapuját. Rojo mellett a súlyos sérülést elszenvedő Shaw harcképtelen, a többi Vörös Ördög bevetésre kész.

A hideg Moszkvába utazik  az első fordulóban a Unitedet verő PSV, mely egy esetleges győzelemmel az előzetes erősorrendet felboríthatja, s bejelentkezhet az egyik továbbjutó helyért. A CSZKA abszolút nincsen jó formában, ám ne feledjük, hogy " Tél Tábornok" nagy úr...!

C-csoport:
18:00 Astana - Galatasaray (Sport 1)
20:45 Atlético Madrid - Benfica

Az idei szezon első korai mérkőzése következik. Az előző évekkel ellentétben az orosz klubok alkalmazkodtak Európához, s felvették a Bajnokok Ligája ritmusát, ám Kazahsztánban ez nem így van, nagy az időeltolódás, Moszkvától közel 3000 kilométerre fekszik, így releváns a korábbi kezdés. A Benfica otthonában nem sikerült meglepetést szerezni, hazai pályán azonban nagyobb a sansz a bravúrra, avagy a fogadóirodás sem adnak nagy különbségű oddsokat a két együttesre. Kazah csodára várva...

Csoportrangadó, avagy Madridba látogat a Benfica, az első forduló két győztese fut össze. Az eredmény szinte megjósolhatatlan, az Atletico nem csillog annyira, míg a Benfica igen stabilnak mondható az utóbbi időszakban. Este meglátjuk, hogy ki tud előlépni kulcsemberré, milyen meccsképet kapunk. 

D-csoport:
20:45 Mönchengladbach - Manchester City
20:45 Juventus - Sevilla (Sport 2)

Végezetül pedig a D-csoport, ahol a Manchester City van hasonló pozícióban, mint a Manchester United és szintén kerülnék az Arsenal példáját. A zászló a Polgároknak áll, ám az edzőváltáson áteső Mönchengladbach úgy fest, hogy magára talált, átszakadtak a gátak. Mangala, Clichy és Deplh is sérült. Emellett megjegyzendő, hogy a németek múlt héten két bajnokit is megnyertek, míg a City  a Juve elleni fricska óta három meccset játszott, a West Ham és a Tottenham is túljárt az eszükön, csak a Sunderlandot tudták legyőzni a Ligakupában. 

Az első kör két győztese a Sevilla és a Juventus Torinóban fut össze, igen pikáns és jó mérkőzés elébe nézünk, melyet a televízió is közvetít. Az Öreg Hölgy ráadásul több sebből vérzik, Khedira és Mandzukic mellett Lichtsteiner sem bevethető. Mindkét klub pocsékul szerepel hazája pintvadászatában ezidáig.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése