2015. augusztus 27., csütörtök

BL-sorsolás előtt! - Íme a kalapbeosztás

Futballázban ég a világ, avagy mindenki aki picit is szereti a labdarúgást, izgatottan várja a csütörtök estét, amikor is Monacóban kisorsolják a 2015/16-os kiírás csoportbeosztását. Kezdés 17:45-kor, a FociClub.hu egy folyamatosan  frissülő cikkel jelentkezik majd, ha velünk tartotok, semmiről nem maradhattok le. 

Új kalapbeosztási rendszer!

Ezúttal nem a koefficiensek döntöttek, az első kalapba a nyolc legerősebbként datált európai bajnokság bajnoka került, illetve ez úgy nézett volna ki, hogy a címvédő és a hét legerősebb bajnokság, ám mivel a címvédő az FC Barcelona spanyol, a La Liga pedig bőven ott van az első hétben, így nyolcadikként ezúttal a holland PSV került az elitkörbe.

Az új szabály következtében például a PSV, a Zenit és a Benfica is első kalapos, míg a második kalap majdhogynem olyan erősnek mondható, mint az első, ugyanis a fent említett klubok olyan csapatokat szorítottak le, mint például a Real Madrid, az Arsenal, vagy éppen a Manchester City.

Ezáltal több csoportban bombaerős párok alakulhatnak ki, ám a szabály továbbra is él, miszerint a csoportkörben egy azonos nemzetből érkező klubok nem kerülhetnek össze. Így biztosan lesz a nyolc csoport körül öt, melyben lesz spanyol együttes.

Halálcsoport! - Vajon idén hogyan fog kinézni?

Eljátszottunk a gondolattal, s visszafelé indulva, a negyedik kalaptól megnéztük, hogy melyek a legerősebb csapatok. Szerkesztőségünkben mindenki egyetértett abban, hogy a negyedik kalap legerősebb csapata a Wolfsburg, így onnan a német klubot választottuk. Ennek következtében pedig a BAyern München és a Leverkusen kiesett, ugye egy azonos nemzetből egy csoportban csak egyetlen egy klub szerepelhet. A harmadik kalap már nem volt ennyire egyértelmű, a választás azonban végül a Sevilla csapatára esett. Az első kalapból tehát nem kerülhet a csoportba spanyol és német klub. A lehetőségek igencsak leszűkültek, ennek tudatában pedig a második kalapból az Arsenal és a Manchester United közül kellett választani, mi az Ágyúsok mellett tettük le a voksot. Felérve az első kalaphoz pedig egyértelműnek hatott, legalábbis számunkra, hogy a Juventus kerül a halálcsoportba.

Halálcsoport (1. variáció):
1. Juventus
2. Arsenal
3. Sevilla
4. Wolfsburg

Nos, ez csak játék a gondolatokkal. Ezen csoport roppant kiegyenlített és kiszámíthatatlan lenne. Persze lehetnek olyan kvartettek, ahol például összekerül a Barcelona és az Arsenal, vagy éppen a Bayern München és a Real Madrid. A variáns sokféle, s láthatjátok, hogy egy-egy nemzetbéli klub, hány másikat zár ki. Ezért megfordítottuk a folyamatos és csináltunk úgy is egy halálcsoportot, hogy előbb az első és a második kalapból választunk. Ezt már nem vezetjük le, íme az eredmény.

Halálcsoport (2. variáció):
1. FC Barcelona
2. Manchester City
3. AS Roma
4. Wolfsburg

Egyik csoport sem lenne piskóta... Este azonban okosabbak leszünk a sorsolás után.

Bajnokok Ligája 2015/16-os szezon

Íme a kalapbeosztás:
1. kalap: Barcelona (spanyol, címvédő), Chelsea (angol), Bayern München (német), Juventus (olasz), Benfica (portugál), Paris Saint-Germain (francia), Zenit (orosz), PSV (holland)
2. kalap: Real Madrid (spanyol), Atlético Madrid (spanyol), Porto (portugál), Arsenal (angol), Manchester City (angol), Valencia (spanyol), Manchester United (angol), Bayer Leverkusen (német)
3. kalap: Shakhtar Donetsk (ukrán), Sevilla (spanyol), Lyon (francia), Dinamo Kijev (ukrán), Olympiakos (görög), Galatasaray (török), AS Roma (olasz), CSZKA Moszkva (orosz) 
4. kalap: Borussia Mönchengladbach (német), Wolfsburg (német), Gent (belga), Malmö FF (svéd), Dinamo Zagreb (horvát), Maccabi Tel-Aviv (izraeli), BATE (fehérorosz), Astana (kazah)


A 32 BL-főtáblás csapat országokra bontva:
Spanyolország (5): Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, Sevilla, Valencia
Anglia (4): Chelsea, Manchester City, Arsenal, Manchester United
Németország (4): Bayern München, Wolfsburg, Borussia Mönchengladbach, Bayer Leverkusen
Olaszország (2): Juventus, AS Roma
Portugália (2): Benfica, Porto
Franciaország (2): Paris Saint-Germain, Lyon
Oroszország (2): Zenit, CSZKA Moszkva
Hollandia (1): PSV
Ukrajna (2): Dinamo Kijev, Sahtar Doneck
Görögország (1): Olympiakos
Törökország (1): Galatasaray
Belgium (1): Gent
Horvátország (1): Dinamo Zagreb
Svédország (1): Malmö FF
Izrael (1): Maccabi Tel-Aviv
Fehéroroszország (1): BATE
Kazahsztán (1): FC Astana

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése