2015. május 2., szombat

Lenullázták a Bayern Münchent

Elképesztő hazai mutatókkal rendelkezik az utóbbi időben a Bayer Leverkusen, mely legutóbbi három meccsét a BayArénában egyaránt 4-0-ra nyerte, míg utóbbi négy meccsén gólt sem kapott. Ez a sorozat most tovább folytatódott, Schmidt tanítványai a friss bajnok Bayern Münchent is beállították a sorba. 

Bayer Leverkusen - Bayern München 2-0 (0-0)
Helyszín: BayArena - 30210 néző
Vezette: Christian Dingert
Gólszerzők: Calhanoglu (55.), Brandt (75.) ill. -
Sárga lap: Bellarabi (81.) ill. Dante (71.), Rafinha (88.), Schweinsteiger (89.), Weiser (90+1.)
Kiállítás: - ill. -

Leverkusen: Leno - Hilbert, Jedvaj, Toprak, Wendell - Reinartz, Rolfes, Bellarabi (Yurchenko 90.), Calhanoglu (Brandt 75.), Son - Kießling (Drmic 75.). Vezetőedző: Schmidt

Bayern München: Neuer - Weiser, Dante, Martinez (Benatia 62.), Rafinha - Schweinsteiger, Strieder, Götze, Gaudino, Lahm (Alcantara 64.) - Pizzaro (Görtler 72.). Vezetőedző: Guardiola

Sok sérült kulcsembere mellett, jó pár egészséges sztárjátékosát is pihentette a Leverkusen elleni derbin Pep Guardiola a Bayern München vezetőedzője. Visszatért a gyepre, s kezdő volt Javi Martinez, s lehetőséget kapott Weiser, Rafinha, Streider, Gaudino és Pizzaro. A felállás már némileg sejtette a mérkőzés képét, ez ellen a Bayern ellen igen is partiban tudott maradni a Leverkusen, sőt mi több, helyzeteivel jobban is gazdálkodott a hazai csapat. Leno lehúzta a rolót, míg a második félidőben Neuer kétszer is kapitulált. Az 55. percben Calhanoglu szabadrúgásból tudott eredményes lenni, míg nem a végeredményt a csereként beálló Brandt gólja után nyugtázhattuk.

A Bayern München számára a mérkőzés tét nélküli volt, sok sérülés sújtja a csapatot, így érthető, hogy Pep Guardiola a hét közi Barcelona elleni bajnokira tartalékolt, míg a Leverkusen számára ez egy roppant fontos meccs volt, hiszen a cél a Mönchengladbach befogása. A két csapat közt úgy fest, hogy az egymás elleni meccs dönthet, mely itt van a kertek alatt.

A Bundesliga 31. fordulójának eddigi eredményei:
Schalke 04 - VfB Stuttgart 3-2
Wolfsburg - Hannover 96 2-2
Augsburg - 1. FC Köln 0-0
Hoffenheim - Borussia Dortmund 1-1
Werder Bremen - Eintracht Frankfurt 1-0
Freiburg - Paderborn 1-2

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése