2015. május 2., szombat

Lengyel Kupa: Elbukta a döntőt a Lech Poznan

Négy nap alatt két frontos is alul maradt, elbukott a Lech Poznan legnagyobb riválisával a Legia Warszawa csapatával szemben. Hét kötben bajnoki címet ünnepelhetett a Varsói csapat, most pedig a kupában ült fel a trónra.  

Legia Warszawa - Lech Poznan 2-1 (1-1)
G: Jodlowiec (30.), Saganowski (56.) ill. Jodlowiec (20.-öngól)
Kiállítva: - ill. Douglas (88.)

Szerdán rendezték a lengyel pontvadászat utolsó fordulóját, mely hatalmas izgalmakat hozott, a Lech Poznan kis idei bajnoknak érezhette magát, ám a Legia Warszawa fordítani tudott a Pogon Szczecin ellenében, ezzel behúzva a bajnoki címet. Szombaton a két rivális egymás ellenében vihette döntésre a szezont, a kérdés pedig az volt, hogy Lovrencsics Gergőéknek is jut-e trófea 2014/2015-ben, vagy a Legia tud duplázni. utóbbi történt.

Hiába játszott kapura sokkalta veszélyesebben a magyarjait nélkülöző Poznan, a Legia számára elég volt két kaput találó kísérlet a kupa elhódításához. Az első játékrész Jodlowiecről szólt, a lengyel játékos előbb öngólt vétve juttatta vezetéshez a poznani csapatot, majd tíz perccel később javította hibáját és a másik kapuba is betalált. A győztes gól az 56. percben született, s Saganowski nevéhez fűződik, míg a meccset a Lech tíz emberel fejezte be, Douglas szállt ki a végjátékban. Három magyarja közül egyet sem vetette be Skorza edző, igaz a keretben is csak Kádár kapott helyet, Lovrencsics és Holman nevezve sem volt.

A Legia Warszawa tehát a héten megvédte bajnoki címét, illetve a kupában is visszaült a trónra, melyről tavaly letaszították. Ez volt a klub történetének 17. kupasikere, az ezredforduló óta pedig az ötödik.

Lengyel Kupa örökranglista:
1. Legia Warszawa 17 arany
2. Górnik Zabre 6 arany
3. Lech Poznan 5 arany

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése