2015. május 3., vasárnap

MLS: Újabb iksz a címvédőtől, peches Timbers

Sem a címvédő Los Anfeles Galaxy, sem pedig a szép, de eredménytelen játékot játszó Portland nem tudta otthon tartani a három bajnoki pontot, avagy a Whitecaps és a Rapids is elcsent egy-egy eséget vendéglátójától. 

L. A. Galaxy – Colorado Rapids 1-1 (0-1)
G: Gordon (75.) ill. G. Torres (40.)

Múlt héten a New York Red Bulls vendégeként, most pedig a Colorado Rapids vendéglátójaként játszott 1-1-es döntetlent a címvédő Los Angeles Galaxy. Bruce Arena csapata bár végig dominálta a mértkőzést, mégis kapaszkodhatott az eredmény után, ugyanis a Rapids házi gólkirálya Torres az első felvonás hajrájában megszerezte a vezetést. A pontot a hazaik számára egy remek csere hozta meg, Gordon a 72. percben állt be, s három perccel később már őt ünnepelték a társak és a közönség, ám Ishazaki passzát is ki kell, hogy emeljük. Az eredmény ennek ellenére meglepő, a Coéorado immáron hatodik döntetlenjét könyvelhette el, ám így is utolsó konferenciájában.

Portland Timbers – Vancouver Whitecaps 0-0 

Hétről hétre arról számolunk be, hogy bár otthon és idegenben is jól játszik a Timbers, az eredmények nem jönnek, ez pedig továbbra is így van. A Vancouver is alárendelt szerepet játszott a portlandi katlanban, ám mégis ponttal távozott. Ráadásul még peches is volt Porter csapata, Nagbe ugyanis a 31. percben büntetőt rontott. A Whitecaps holtversenyben vezeti a konferenciát, míg a Timbers nyolcadik, ám roppant szoros a mezőny, jelenleg a tíz csapatból öt is tíz ponttal áll.

A hétvége eddigi eredményei:
Houston Dynamo – FC Dallas 1-4
Real Salt Lake – San Jose Earthquakes 1-1 
Philadelphia – Toronto FC 0-1
D.C. United – Columbus Crew 2-0
New England – New York Red Bulls 2-1

A folytatásban:
máj. 3. 23:00 Sporting Kansas – Chicago Fire  (Eurosport 2)
máj. 4. 01:00 New York City – Seattle Sounders  (Eurosport 2)

A góllövőlista élmezőnye:
1.  Kamara (Columbus Crew), Rivero (Vancouver Whitecaps), Barnes (Houston Dynamo) – 5 gól
4. Martins (Seattle Sounders), Perez (FC Dallas), Altidore (Toronto FC),  Dempsey (Seattle Sounders), Castillo (FC Dallas), Wondolowski (San Jose Earthquakes), Giovinco (Toronto FC), G. Torres (Colorado Rapids) – 4 gól
12.  Adi (Portland Timbers), Aristeguieta (Philadelphia Union), Kaká (Orlando City), Meram (Colombus Crew), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Sam (New York Red Bulls), Wright-Phillips (New York Red Bulls), C. Davies (New England Revolution), Gordon (Los Angeles Galaxy) – 3 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése