2015. május 2., szombat

MLS: Idegenben hengerelt a Dallas

Új ligaelsőt köszönthetünk az MLS-ben, a Dallas ugyanis kegyetlenül kihasználta helyzeteit, s könnyed győzelmet aratott a Houston Dynamo otthonában, melynek következtében az élre állt, s jelen állás szerint idén a legtöbb ponttal büszkélkedik. 

Houston Dynamo - FC Dallas 1-4 (1-2)
G: Barnes (32.) ill. Hollingshead (9.), Texeira (21.), M. Diaz (52.), Castillo (55.)

Nem számított a mérkőzés esélyesének a vendég Dallas, ezt pedig a játék képe is igazolta, a Houston ugyanis hathatós mezőnyfölényt tudott kialakítani, ám csúnyán szólva ezzel kitörölhették a valagukat, vendégük ugyanis kegyetlenül kihasználta az előtte adódó lehetőségeket. Lehet, hogy csak ötször lőttek kapura, ám abból mind az öt kaput talált, s négy a hálóig is eljutott. Ez nem éppen Deric hálóőr érdemeit dicséri...! A vezetést már a 9. percben megszerezte a Dallas, Hollingshead  ment el egy kontrával, s lőtt laposan a kapuba, ez a műfaj pedig nagyon bejött a vendégeknek, a rendezetlen védelem közepette sok tér nyílott, a 21. minutumban pedig már 0-2 állt az eredményjelzőn, egy jobb oldali elfutást egy középre tett labda követett, Texeira pedig higgadtan pörgetett a hosszú sarokba. Bő fél óra elteltével aztán reagáltak a hazaiak Barnes szabadrúgásból vette be Kennedy kapuját, aki csak beleérni tudott a labdába, kiütni nem. 

A második játékrészre kifutva aztán gyorsan eldöntötte a meccset a Dallas, az 52. percben 16 méterről középről csapódott egy hatalmas bomba a kapuba elemi erővel, mely Diaz nevéhez fűződött. Három percre rá aztán érkezett a negyedik is védőjével szemben csőrrel, külsővel vette be a kaput Castillo. Ezt követően igen kiengedtek a csapatok, a Dallas pedig ligaelsővé lépett elő a lefújást követően.

Real Salt Lake - San Jose Earthquakes 1-1 (0-1)
G: Bernardez (71.-öngól) ill. Wondolowski (19.)

Elosztozkodott a bajnoki pontokon a két együttes. Csakúgy mint a Houston esetében a Real Salt Lake sem ment sokra menyfölényével, szűk húsz perc elteltével Wondolowski rezgette meg a Rimando mögött elterülő hálót. Sem az újabb vendég találat, sem pedig a hazai egyenlítés nem akart jönni, egészen a 71. percig, ekkor Bernardez a San Jose középső védője vétett öngólt. A statisztikák szerint a Real Salt Lake kaput találó lövés nélkül mentett pontot, hét próbálkozásuk elkerülte a keretet.

A folytatásban:
máj. 2. 22:00 Philadelphia – Toronto FC (Eurosport 2)
máj. 3. 01:00 D.C. United – Columbus Crew
máj. 3. 01:30 New England – New York Red Bulls
máj. 3. 04:30 L. A. Galaxy – Colorado Rapids
máj. 3. 04:30 Portland Timbers – Vancouver Whitecaps
máj. 3. 23:00 Sporting Kansas – Chicago Fire  (Eurosport 2)
máj. 4. 01:00 New York City – Seattle Sounders  (Eurosport 2)

A góllövőlista élmezőnye:
1.  Kamara (Columbus Crew), Rivero (Vancouver Whitecaps), Barnes (Houston Dynamo) – 5 gól
4. Martins (Seattle Sounders), Perez (FC Dallas), Altidore (Toronto FC),  Dempsey (Seattle Sounders), Castillo (FC Dallas), Wondolowski (San Jose Earthquakes) – 4 gól
10.  Adi (Portland Timbers), Aristeguieta (Philadelphia Union), Giovinco (Toronto FC), Kaká (Orlando City), Meram (Colombus Crew), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Sam (New York Red Bulls), Wright-Phillips (New York Red Bulls), G. Torres (Colorado Rapids) – 3 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése