2015. május 9., szombat

Kiesési rangadó: Az utolsó percben mentett pontot a Hamburg

Végletekig kiélezett mérkőzést vívott egymással a Hamburg és a Freiburg a Bundesliga hétvégi nyitómérkőzésén, kiesési rangadóján. Bár sokáig úgy tűnt, hogy a vendég csapat elcseni a három bajnoki pontot, a rendes játékidő utolsó percében otthon tartott egyet Labbadia csapata. 

Hamburg - Freiburg 1-1 (0-1)
G: Kacar (90.) ill. Mehmedi (25.)

igazi hat pontos rangadónak indult a mérkőzés, egy esetleges győzelemmel a bennmaradás peremére kerülhetett volna valamelyik együttes. A feszültséget tapintani lehetett mind a pályán, mind pedig a lelátón. Mindkét csapat óvatosan kezdett, ám szépen megindultak a helyzetek egyik és másik oldalon egyaránt. A 25. percben aztán néma csend lett úrrá az Imtech arénában, Mehmedi hallgattatta el a hazai publikumot. Egy lefejelt labdára a lesvonalból kilépve csapott le, s kissé kiszorított szögből bombázott a hálóba. Adler hiába emelte a kezét, a labda már a gólvonal mögött pihent.

Helyzetekben nem szűkölködött a mérkőzés, mindkét csapatnak jó volt a lövőkedve, ám vagy pontatlanok voltak a kísérletek, vagy pedig Adler, illetve a túloldalon Bürki tette remekül a dolgát. Úgy festett, hogy a Freiburg három ponttal távozik, s nagy lépést tesz a jövő évi élvonalbéli tagság iránt, ám nem így lett, Kacar érkezett az utolsó percben, s egy szögletet követően valahogy sikerült bepasszírozni a labdát a gólvonal mögé. A vendégek reklamáltak, ám hiába, a gól érvényes volt, lévén a játékvezető megadta. A Freiburg ezzel kilépett a kiesőzónából, de ugyan annyi pontja van, mint a kieső Padebornnakm míg a Hamburg egy pontra jött el. Ezen eredmény a riválisoknak tökéletes...!

A hétvége további programja:

Szombat:
máj. 9. 15:30  Bayern München – Augsburg
máj. 9. 15:30  Hannover 96 – Werder Breman
máj. 9. 15:30  Mönchengladbach – Bayer Leverkusen (Eurosport 2)
máj. 9. 15:30  Borussia Dortmund – Hertha BSC
máj. 9. 15:30  Eintracht Frankfurt – Hoffenheim
máj. 9. 18:30  VfB Stuttgart – Mainz (Eurosport 2)

Vasárnap:
máj. 10. 15:30   Paderborn – Wolfsburg (Eurosport 2)
máj. 10. 17:30   FC Köln – Schalke 04 (Eurosport 2)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése