2015. május 9., szombat

Championship Play Off: Előnyben a Middlesbrough

Pénteken este megkezdődött a Championship idei kiírásának Play Off köre, a Brentford hazai környezetben fogadta a Middlesbrough csapatát. A mérkőzés végén, a hármas sípszó pillanatában a vendégek örülhettek, Amorebieta roppant fontos gólt rámolt a hálóba az utolsó másodpercekben. Egy gól, mely idegenben duplát ér... 

Brentford – Middlesbrough 1-2 (0-1)
G: Gray (54.) ill. Vossen (25.), Amorebieta (90+3.)

Remek hangulat és tömött lelátók fogadták a csapatokat a Griffin Parkban, a szurkolókon semmi nem múlott. A hazai csapat végig dominálta a mérkőzést, ám tudjuk, a labdabirtoklásért nem osztanak gólt, sem pedig feljutást. A pályán szinte tapintható volt a feszültség, s a játékvezető hamar meg is kezdte a sárga kártyák kiosztását, mely a mérkőzés egészét tekintve kilencszer villant. A hazai védelem a 25. percben besült, Clayton beadása teljesen üresen találta Vossent, aki köszönte a lehetőséget, s a hálóba bólintott. Button nem tudott mit tenni, hiába a kidolgozott helyzetek, a vendégek voltak pontosabbak és kerültek előnybe. 

A fordulást követően aztán az 54. percben Konstantopoulos mögött is megrezgett a háló, a tizenhatos sarkénál a kapuvédő Graybe rúgta a labdát, aki jól eszmélt, s az üres kapuba gurított.  Ezt megelőzően hatalmas ziccert rontott a Brentford, mely könnyen megfordíthatta volna a meccset, ám nem érkezett meg az újabb hazai találat. A vendégek azonban betaláltak, a ráadás harmadik percében, az utolsó másodperceket taposva egy szögletet követően Frind fejelte vissza a labdát, a csereként pályára lépő  Amorebieta pedig fordulatból a kapuba helyezte a játékszert. A Brentford igen messze került a Premier Leaguetől, igaz a visszavágón bármi megtörténhet.

A Play Off  további menetrendje:
máj. 9. 13:15 Ipswich – Norwich
máj. 15. 20:45Middlesbrough – Brentford
máj. 16. 13:15Norwich – Ipswic

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése