2015. május 9., szombat

A Dortmund kipipálta Dárdai csapatát is

Dárdai Pál csapata a Hertha nem tudta megnehezíteni a Dortmund dolgát, mely könnyedén húzta be a két csapat bajnoki mérkőzését, míg Szalai Ádám csapatát a Hoffenheimet a Frankfut ütötte el a nemzetközi kupaindulást érő helyek közeléből.  

Borussia Dortmund - Hertha BSC 2-0 (1-0)
G: Subotic (9.), Durm (47.) ill. -

Féltávnál még kiesési gondokkal küzdött a Borussia Dortmund, mely most az Europa Liga indulásért küzd. A soros ellenfél Dárdai Pál csapata a Hertha BSC volt, s a berliniek legyőzése nem jelentett gondot. Már a 9. percben rezgett a háló, Subotic vette be a kaput, ez pedig sok jót nem sejtetett a vendégek számára, akik kapura teljesen veszélytelenek voltak. Újfent a stabilitás jelezte Dárdai csapatát, nem tudott nagy fölényt kialakítani a BVB, ám a vendégek támadójátéka egyelő volt a nullával, ha ezt a meccset holnap estig játsszák, akkor sem született volna fővárosi találat. Ahogy az első, úgy a második félidő elején is elég volt egy megingás, a 47. percben Durm duplázta meg a sárga-feketék előnyét. A gólok száma, így az eredmény sem változott, a Dortmund könnyedén nyert, ám pechükre az Augsburg nyert a Bayern München otthonában, ám a felek közti különbség nem csökkent. Ami pedig Dárdai csapatát illeti, a Hertha még nem maradt bent, figyelni kell az utolsó két meccsen.

Frankfurt - Hoffenheim 3-1 (3-0)
G: Oczipa (18.), Seferovic (27.), Chandler (34.) ill. Volland (51.)

beleszaladt a Frankfurt késébe Szalai Ádám csapata a Hoffenheim, mely az Europa Liga indulásért harcolt, ám az eredmény tükrében erről lemondhat. A 18. percben beindult a hazaiak hengere, kegyetlen helyzetkihasználást mutatott be a Frankfurt. Előbb Oczipa  talált a kapuba, majd szűk tíz percre rá Seferovic  is a hálóba juttatta a játékszert. A 34. percben már 3-0 állt az eredményjelzőn, Chandler is feliratkozott a gólszerzők közé, ezzel pedig gyakorlatilag eldőlt a három pont sorsa. A fordulást követően bár Volland szépített, az újabb Hoffenheim gól nem jött meg, így nem lett izgalmas a vége. Szalai Ádám végigjátszotta a mérkőzést, gólt ezúttal sem jegyzett.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése