2015. április 8., szerda

Serie A: Íme a góllövőlista élmezőnye - Top10

Eltelt 29 forduló az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságból (Serie A), a gólkirályi címre pedig jó páran igényt tartanak, még semmi nem dőlt el, egyetlen játékos sem tudott meglépni a többiektől. 

A mögöttünk álló két fordulóban gyökeres változás nem történt, új játékos nem került be a legjobb tízbe, ám játékosok helyet cseréltek egymás között. nem született mesterhármas, senki nem rukkolt elő emberfeletti teljesítménnyel. Nemrégiben, pontosabban két fordulóval korábban még Tevez és Icardi közösen vezették 15 találattal a góllövőlistát, az Inter gólzsákja, ahogyan a csapat is eredménytelen fordulókat zárt, míg az Öreg Hölgy házi gólkirálya a Genoa és az Empoli ellen is eredményes tudott lenni, így most egyedül vezeti a góllövőlistát. Előnye mindössze egy gól, ugyanis az AS milan szekerét Menez tolja, vagy fogalmazhatunk inkább úgy, hogy próbálja tolni. A francia támadó a Cagliari ellen duplával, míg a hétvégén a Palermo ellen egy góllal vette ki a részét a sikerből, ezzel pedig beékelődött a két argentin élmenő közé. 

Múltkor, sőt utóbbi két cikkünkben Luca Toni volt az előtérben, a veterán támadó, mondhatni megszégyenítve a mezőnyt, erőn felül teljesítve immáron 15 gólos és harcban van a gólkirályi címért. A hétvégén a Cesena ellen egy duplával vétette magát észre. 

Higuain, Gabbiadini és Di Natale az utóbbi két fordulóban nem tudott eredményes lenni, míg Dybala, Quagliarella és Anderson egy-egy alkalommal talált az ellenfelek kapujába. 

A sort nálunk jelen állás szerint Anderson a Lazio játékosa zárja, ám holtversenyben jó pár játékos áll 9 találattal, íme a lista: Berardi, Callejon, Eder, Thereau, Klose.


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése