2015. április 8., szerda

Holland Kupa: Kialakult a döntő párosítása

Története második fináléjára készülhet a Groningen labdarúgócsapata azt követően, hogy szerda este könnyed győzelmet aratott a Holland Kupa elődöntőjében az Excelsior felett. 

Groningen - Excelsior 3-0 (1-0)
G: Hateboer (40.), Rusnak (53.), Chery (88.) ill. -

Végig fölényben játszott a hazai együttes, a mezőnyfölény pedig az első játékrész hajrájában, egy lélektanilag nagyon fontos pillanatban góllá érett, Hateboer vette be az Excelsior kapuját. A fordulást követően gyorsan megduplázta előnyét a Groningen, így a vendégeknek egy lapra feltéve kellett megpróbálniuk visszajönni a meccsbe. Ez azonban csak a labdabirtoklásban látszott meg, az eredményjelzőn nem. Ellenben a védelem fellazult, a hazaiak könnyebben találtak lövőhelyzetet, rést, melynek a végjátékban meg is lett az eredménye, Chery alakította ki a végeredményt.

A Groningen ezzel története második kupadöntőjére készülhet, korábban egyszer már vesztesen hagyták el a játékteret, akkor a PSV aratott felettük 4-1-es diadalt. A fináléban az ellenfél a Zwolle lesz, a Twentét kiejtő alakulat címvédőként készülhet a megmérettetésre. A kérdés tehát adott, a Groningen először, vagy a Zwolle zsinórban másodszor!?

A döntő párosítása:
május 3. Zwolle - Groningen

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése