2015. április 8., szerda

Holland Kupa: Büntetőkkel döntőben a címvédő

A címvédés küszöbére került a tavalyi meglepetésgyőztes a Zwolle, mely a Twente otthonában 120 percnyi játékot követően büntetőkkel harcolta ki a fináléba jutást. A döntő másik résztvevőjének kilétére holnap este derül fény. 

Twente - Zwolle 1-1 (0-0) - büntetőkkel: 2-4
G: Mokhtar (87.) ill. Brama (82.)

Habár az oddsmestereknél meglepően nagy volt a szorzója a címvédőnek, sejthettük, hogy a Twente nem húzza be egyszerűen a mérkőzést, ha egyáltalán behúzza. Az idegenben nem mindig acélos Zwolle jól tartotta magát, végig partiban volt vendéglátójával, mely a 2010-2011-es szezonban emelhette legutóbb magasba a serleget. A mérkőzés hajrájára gól nélküli döntetlennel fordultak a felek, ám izgalmasra sikeredett az utolsó tíz perc. Brama találata révén a 82. percben a Zwolle jutott előnyhöz, ám nem sikerült kibekkelni a hátralévő időt, három minutummal a rendes játékidő vége előtt a marokkói Mokhtar egalizált, melynek következtében hosszabbításba torkollott a kupameccs. 

A ráadásban mindkét csapat fáradtam mozgott a pályán, s bár a Twente jóval többet birtokolta a labdát igazán nagy helyzetig egyik csapat sem jutott. A tét rányomta a bélyegét a játékra, egyik fél sem adta fel betonbiztos védekezését, így 120 percnyi játék után a büntetőpárbajra készülhettek a felek Schreuder és Jans kijelölte a rúgókat.

Az első pár nem hibázott, a gólszerző Mokhtar ezúttal is betalált, ám a második dúónak már nem ment, mindketten kihagyták a büntetőt. A harmadik párok újfent hálót rezgettek, míg nem negyedikként a Zwolle játékosa Van der Werff túljárt a kapus eszén, Schilder azonban nem tudott, így a vendégek ötödik rúgójának kezébe került a Twente sorsa. Necid nem kegyelmezett. a Zwolle címvédőként jutott a fináléba, ahol a Groningen-Excelsior meccs győztesével játszanak majd.

A másik elődöntőben:
Szerda 20:00 Groningen - Excelsior

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése