2015. március 15., vasárnap

Győzelmével dobogón a Mönchengladbach - eredmények, tabella

A Hannover sem jelentett gondot Favre csapatának, mely győzelmével előzött és a dobogó harmadik fokán zárt a 25. fordulót követően a német élvonalban. A meccs hőse Herrmann volt, a szélső duplázni tudott. 

Mönchengladbach - Hannover 2-0 (1-0)
Helyszín: Stadion im Borussia-Park
Vezette: Jochen Drees
Gólszerzők: Herrmann (44., 75.) ill. -
Sárga lap: Stranzl (70.) ill. -
Kiállítás: - ill. -

Mönchengladbach: Sommer - Jantschke, Stranzl, Dominguez, Wendt - Herrmann (Traore 88.), Kramer, Xhaka, T. Hazard (Johnson 80.) - Raffael, Kruse (Hahn 84.). Vezetőedző: Favre

Hannover: Zieler - Albornoz, Schulz, Marcelo, Pereira - Sane, Schmiedebach (Andreasen 65.), Prib (Ya Konan 77.), Kiyotake, Brind - Joselu. Vezetőedző: Korkut

Favre tanítványai nem vacakoltak, a mérkőzés elején nyomatékosították az erőviszonyokat, mely egy 70-30-as labdabirtoklásban türemkedett ki, az első játékrészben gyakorlatilag vendég helyzetet sem jegyezhettünk fel, igaz a hazaiak sem tudtak ordas ziccereket rontani, mert nem volt. Persze feljegyezhettünk kisebb Raffael helyzeteket, vagy éppen lövéseket, ezekből Kruse neve mellé is került, ám igen álmosító volt az első felvonás hajrája, mondhatni a semmiből jött a hazaiak vezető találata. A 43. percben Thorgan Hazard találta meg Herrmannt, aki levette a labdát, majd Zieler mellett a bal alsóba lőtt.

A fordulást követően a Hannover megrázta magát, Joselu és Sane révén kis híján sikerült az egyenlítés, azonban előbb a pontatlanság, utóbb pedig Sommer akadályozta ezt meg. Az 55. percben aztán Hazard kapáslövésénél hördült fel a közönség, a labda azonban a kapufa külső éle mellett suhant el, bő tíz percre rá pedig Hermann találta telibe a kapust kiváló helyzetben. A 75. percben aztán már nem tévesztett a hazaiak jobb oldali szélsője, duplája a végeredmény beállítását jelentette.

Győzelmével a Mönchengladbach megelőzte a Leverkusent, s harmadik, míg a Hannover tizenharmadik és figyelnie kell a kiesőzóna felé.

Bundesliga a 25. forduló eredményei:
Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart 4-0
Augsburg - Mainz 0-2
Hoffenheim - Hamburger SV 3-0
Hertha BSC - Schalke 2-2
Werder Bremen - Bayern München 0-4
Eintracht Frankfurt - Paderborn 4-0
Borussia Dortmund - 1. FC Köln 0-0
Wolfsburg - Freiburg 3-0

Íme a góllövőlista élmezőnye:
1. Meier (Frankfurt) 19 gól
2. Robben (Bayern München) 17 hól
3. Dost (Wolfsburg) 13 gól
3. Lewandowski (Bayern München) 13 gól
5. Di Santo (Werder Bremen) 12 gól
5. Thomas Müller (Bayern München) 12 gól

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése