2015. március 16., hétfő

MLS: Pontot mentett a címvédő, megvan David Villa első gólja

Megvan a New York City történetének első bajnoki győzelme, ahogyan megvan David Villa első MLS találata is. A spanyol klasszis vezérletével az újonc elverte a tavalyi döntős New England gárdáját, míg a címvédő a Timbers otthonában botlott, vagy éppen mentett pontot, nézőpont kérdése... 

New York City – New England 2-0 (1-0)
G: David Villa (19.), Mullins (84.) ill. -
Kiállítás: - ill. Goncalves (66.)

Lejátszotta első hazai mérkőzését a Yankee Stadionban a New York City, mely egyben megszerezte első bajnoki győzelmét is, sőt David Villa is megnyitotta a gólcsapot, ezzel a csapattal bizony úgy fest, hogy újoncként is számolni kell. Rekem középpálya, jól teljesítő végelem, Villa személyében egy rutinos tapasztalt csatár, nyáron pedig Lampard is érkezik, bekapcsolódik. A tavalyi döntős New England második meccsét is csúnyán elbuktak, nem túlzás azt állítani, hogy a City lefocizta Heaps csapatát. Bár mindkét félnek voltak lehetőségei, a hazai csapat jóval veszélyesebben játszott, Villa akár tripláz is jegyezhetett volna, amellett, hogy a társakat is kiszolgálta. Nemec és Diskerud is nagy lehetőségeket rontott a meccsen, David Villa pedig szépségdíjas találatot jegyzett a 19. minutumban. Szűk fél órát emberhátrányban játszotta a vendég csapat, Goncalves ugyanis összeakasztotta gólhelyzetben kilépő ellenfele lábát. Az emberelőnnyel élni is tudtak a hazaiak, a csereként beálló Mullins gyakorlatilag első labdaérintéséből a hálóba talált, miután David Villa remekül szolgálta ki. A New England két forduló után rúgott gól nélkül konferencia utolsó.

Portland Timbers – Los Angeles Galaxy 2-2 (1-0)
G: Adi (31., 90.) ill. Zardes (65.), Gordon (90+2.)

Remek lüktető és igen küzdelmes mérkőzést láthatott az, aki belenézett a felek párharcába. A 31. percben egy a kapustól induló, elképesztően gyorsan végigfuttatott akció vezetett eredményre, a bal szélen Adi kapta a labdát, lesről szó sem lehetett, ugyanis a védelem közepében Rogers maradt bent, a támadó köszönte szépen és a kapufa tövéhez tekert. A második játékrészben aztán jött az egyenlítés, megszakadt a Portland több mint 400 percre nyúló kapott gól nélküli sorozata, amikor Zardes talált a hálóba. Úgy festett, hogy megosztoznak a pontokon a felek, ám 17 másodperccel a vége előtt talpra ugrott a hazai publikum, úgy festett, hogy Adi duplája győzelmet ér. igen ám, de a hosszabbítást nem tudta levédekezni a Timbers, Gordon a ráadásban egyenlített, így drámai végjátékot követően végül mégiscsak megosztoztak a pontokon a felek.

Korábbi eredmények:
Houston Dynamo - Orlando City 0-1
Chicago Fire - Vancouver Whitecaps 0-1
Columbus Crew - Toronto FC 2-0
FC Dallas - Sporting Kansas 3-1
Real Salt Lake - Philadelphia 3-3
Seattle Sounders - San Jose Earthquakes 2-3

A folytatásban, jövő héten:
márc. 21. 00:00 Philadelphia - FC Dallas (Eurosport 2)
márc. 21.  20:00 New England - Montreal Impact
márc. 21.  21:00 Colorado Rapids - New York City (Eurosport 2)
márc. 22. 00:30 Orlando City - Vancouver Whitecaps
márc. 22. 01:30 Sporting Kansas - Portland Timbers
márc. 22. 03:30 Los Angeles Galaxy - Houston Dynamo
márc. 22. 22:00 New York Red Bulls - D.C. United (Eurosport 2)
márc. 23.  00:00 San Jose Earthquakes - Chicago Fire (Eurosport 2)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Dempsey (Seattle Sounders) 3 gól
1. Perez (FC Dallas) 3 gól
3. Altidore (Toronto) 2 gól
3. Aristeguieta (Philodelphia) 2 gól
3. Martins (Seattle Sounders) 2 gól
3. Rivero (Vancouver Whitecaps) 2 gól
3. Wondolowski (San Jose Earthquakes) 2 gól
3. Adi (Portland Timbers) 2 gól

Végezetül pedig a bajnokság állása:


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése