2015. március 15., vasárnap

Folytatta remeklését De Bruyne és a Wolfsburg

Nem kegyelmezett a Bundesliga egyik kiesőjelöltjének a Wolfsburg, a Bayern München mögött remeklő csapat De Bruyne vezérletével szilárdította tovább pozícióját a dobogó második fogán. 

Wolfsburg - Freiburg 3-0 (1-0)
Helyszín: Wolfsburg, Volkswagen Arena
Vezette: Sascha Stegemann
Gólszerzők: De Bruyne (19.), Rodriguez (78.-büntető), Arnold (84.) ill. -
Sárga lap: - ill. Torrejon (18.)
Kiállítás: - ill. -

Wolfsburg: Benaglio - Trasch, Klose, Knoche, Rodriguez - Guilavogui, Gustavo, Vieirinha (Arnold 79.), De Bruyne, Caligiuri (Schürrle 83.) - Dost (Bendtner 79.). Vezetőedző: Hecking

Freiburg: Bürki - Gunter, Mitrovic, Torrejon (Höhn 46.), Riether - Schmid, Darida (Hofler 46.), Sorg, Klaus (Schahin 83.) - Mehmedi, Frantz. Vezetőedző: Sterich

Nem okozott csalódást Hecking mester,  Wolfsburg ismételten nyílt sisakos támadójátékát vette elő, így a Freiburg előtt is adódott elég terület, az már más kérdés, hogy miként élt vele Sterich csapata. Benaglio remek napot fogott ki, a háló mögötte nem rezdült, ellenben kollégája Bürki háromszor is maga mögé nyúlhatott. Első ízben a 19. percben, ekkor De Bruyne cselezte be magát balról, majd két védő mellett is elhaladva visszarúgta a labdát a a rövid sarokba. Bár a félidőt kihúzta a Freiburg eggyel, lehetett volna az több is. A fordulást követően Sterich kettőt is cserélt csapatán, ám a friss lendület sem segített, az egyenlítő gól nem akart összejönni. A 78. minutumban aztán harsant a síp, Sascha Stegemann pedig a büntetőpontra mutatott. Az ítéletvégrehajtó a bal oldali védő Rodriguez  volt, lába nem remegett meg, ezzel pedig gyakorlatilag tudni lehetett, hogy eldőlt a három pont sorsa. A végeredményt a csereként beálló Arnold állította be a 84. percben. De Bruyne középre passzolt, Arnold érkezett és a kapuba passzolt közelről, lendületből. 

A Wolfsburg lőtt 11 egységgel megy a Bayern münchen, melynek bajnoki címe gyakorlatilag kijelenthető, míg hátrafelé is kukucskálni kell, a harmadik ugyanis jelen állás szerint a Leverkusen szintén 11 egységnyire. A Freiburg nagy bajban van, csupán a Stuttgartot előzi meg, így jelen állás szerint kieső a német elsőosztályból. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése