2015. március 15., vasárnap

MLS: Némethék mellett a Toronto és a Seattle is bukott - eredmények

Szombatról vasárnapra virradóra nem szűkölködtek az MLS csapatok a gólokkal, több meccsen is kinyílt a csap, elzárni pedig nem igazán sikerült. Meglepő eredmények sorából is volt bőven, kikapott a Toronto és a Seattle is, utóbbi ráadásul otthon, úgy, hogy szűk egy félidőt emberelőnyben játszhatott. Németh első gólja továbbra is várat magára, a Sporting szurkolók sem örülhettek ezen a hétvégén... 

Chicago Fire – Vancouver Whitcaps 0-1 (0-0)
G: - ill. Rivero (86.)

Felemás félidőket láthattunk, az első játékrészben a hazaiak voltak aktívabbak és dolgoztak ki több helyzetet, míg a második játékrészt jól megnyomta a vendég csapat, melyben a mérkőzés hajrájában az eredménye is meglett, Rivero találatával a Vancouver megszerezte idei első győzelmét, míg a Chicago lőt gól nélkül és pont nélkül van két meccs után.

Columbus Crew – Toronto FC 2-0 (0-0)
G: Meram (57.), Kamara (61.) ill. -
Kiállítva: - ill. Morrow (45+1.)

Egyenlő létszámban sem tudott vendéglátója fölé nőni a vendég együttes, mely az első játékrész hajrájában Morrow kiállítása révén megfogyatkozott. Utolsó emberként buktatta a hazaiak kilépő támadóját, az eset teljesen egyértelműnek bizonyult. Az 57. percben aztán rezgett a háló, Meram fejelt a hálóba egy jobb oldali beadást követően, majd gyorsan megduplázta előnyét a hazai csapat a túloldalról is jött egy beadás, Kamara pedig közelről lábbal állította be a végeredményt. A Toronto kis híján szépített a végén, ám ez a vereség tényén nem változtatott volna.

Real Salt Lake – Philadelphia 3-3 (1-2)
G: Morales (29.), Olave (55.), Saborio (86.-büntető) ill. Aristeguieta (34., 38.), Olave (58.-öngól)

Kiszakadt a gólzsák a Real Salt Lake meccsén, a találkozón nem igazán tündököltek a védelmek. Szűk fél óra elteltével Morales nyitotta meg a csapot, melyre a vendégek gyorsan reagáltak, Aristeguieta négy perc alatt duplázott, ezzel pedig a vendég együttes mehetett vezetéssel az öltözőbe. Hiába irányította jobban a meccset a hazai csapat és alakított ki több helyzetet, a Philodelphia, kegyetlenül kihasználta helyzeteit. A fordulást követően Olave került előtérbe, előbb egalizált, majd három percre rá öngólt vétett, így ugyanott tartottak, ahol a félidőben. Nem tudta azonban megnyerni a meccset Curtin csapata, Saborio négy perccel a vége előtt egalizált tizenegyesből. Aristeguieta  lehetett volna a vendég csapat hőse, ám ő hozta össze a végeredményt beállító büntetőt.

Seattle Sounders – San Jose Earthquakes 2-3 (1-1)
G: Dempsey (1.), Martins (84.), Wondolowski (13., 48.), Emeghara (70.)
Kiállítás: - ill. Bernardez (52.)

Fantasztikusan kezdte a meccset a hazai csapat, Dempsey 21 másodperc elteltével tudott eredményes lenni, jól indult a meccs, ám nem lett mosoly teli a vége. Gyorsan reagált a San Jose, Wondolowski is megnyitotta a gólcsapot, sőt nem csak egalizált, a második félidőre kifutva a vezetést is megszerezte csapatának. Egyenlő létszámban egyenlő küzdelem zajlott, ám az 52. percben Bernardez kiszállt, ez pedig nagy lehetőséget adott a hazaiaknak. A pálya felborult, a gól azonban nem jött, a San Jose számára pedig elég volt egy nagy helyzet a 25 százalékos labdabirtoklás mellett és máris 1-3 állt az eredményjelzőn. Martins szépített, ám ez nem volt elég egy pontra sem, a vendégek kibekkelték, s hatalmas bravúrt végrehajtva pontokkal távozta a Sounders otthonából. 

FC Dallas – Sporting Kansas City 3-1 (1-1)
G: Perez (17., 52.), Castillo (73.) ill. Espinoza (44.)

Hiába nőtt vendéglátója fölé a Sporting, a hazai csapatnak ugyanúgy megvoltak a gólszerzési lehetőségei, ezekkel pedig jobban tudtak élni, mint Némethék. A 17. percben Perez szerzett vezetést, erre még Espinoza a 44. percben reagálni tudott, így 1-1-es állással mehettek a felek az öltözőbe, azonban a panamai a fordulást követően duplázott, találatára pedig elmaradt a válasz. A 73. percben aztán Castillo gólja magabiztos előnyt jelentett, Némethet pedig három minutummal később lecserélték, így a maygar támadó első találata még várat magára. Lehetett volna izgalmas a vége, ha Dweyer belövi a megítélt büntetőt, ám kihagyta, így a Dallas otthon tartotta a három pontot és hibátlan.

Korábban játszották:
Houston Dynamo – Orlando City 0-1 (0-0)

A folytatásban...
márc. 15. 22:00 New York City – New England (Eurosport)
márc. 16. 00:00 Portland Timbers – Los Angeles Galaxy (Eurosport)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Dempsey (Seattle Sounders) 3 gól
1. Perez (FC Dallas) 3 gól
3. Altidore (Toronto) 2 gól
3. Aristeguieta (Philodelphia) 2 gól
3. Martins (Seattle Sounders) 2 gól
3. Rivero (Vancouver Whitecaps) 2 gól
3. Wondolowski (San Jose Earthquakes) 2 gól


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése