2015. február 2., hétfő

Simon Krisztián is klubot vált! - Irány Németország

Münchenben folytathatja pályafutását az Újpest villámléptű szélsője Simon Krisztián, erről számolt be a Münchener Abendzeitung. A hírt ráadásul maga az érintett is megerősítette, Instagram-oldalára ugyanis egy szóló repülőjegyet töltött fel. Ha pedig ez nem lenne elég puzzle darab, neve ott szerepel a Német Labdarúgó Liga átigazolási listáján, mely nélkül nem lehet profi ligába szerződést aláírni. 

A hírt egyelőre sem az 1860 München, sem pedig az Újpest labdarúgó csapata nem kommentálta. A 23 esztendős magyar válogatott labdarúgó sorsa 18 óráig kell, hogy eldőljön, ugyanis az angol piaccal ellentétben a németek korábban zárnak. 

Simon az ősz folyamán rendkívül jól játszott, 19 mérkőzésen 6 alkalommal rezgette meg az ellenfelek kapuját, s számos külföldi klub figyelmét felkeltette, többek között a tél folyamán volt angol kérője is. Ami az 1860 München jelenlegi pozícióját illeti a Bundesliga II-ben, a csapat nem túl fényes mutatókkal rendelkezik. A kiesőzóna peremén táncol 4 győzelemmel, 5 döntetlennel és 10 vereséggel. A csapattal kezdte meg a szezont Király Gábor, ám már nem tartozik a müncheniek kötelékébe, ahogyan a Fradi korábbi edzője Ricardo Moniz sem.

A transzfer részleteiről egyelőre nem lehet tudni semmit, Simon piaci árát 500 ezer euróra taksálják, míg szerződése az Újpesttel 2016 nyaráig érvényes. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése