2015. február 13., péntek

Kinevezték az új görög kapitányt, Détári hoppon maradt

Rutinos öreg róka foglalja el a görög labdarúgó-válogatott kapitányi posztját, Claudio Ranieri utódja a 70 esztendős uruguayi Sergio Markarián lesz. 

Korábban az olasz szaktekintély  Giovanni Trapattoni, illetve Détári Lajos neve is felmerült, mint lehetséges utód, sőt arról is szóltak hírek, hogy előbbi lehet a kapitány, utóbbi pedig a segítője. Nos, a téma leszárva, a kispadot El Mago foglalja el. Megbízása 2015 decemberéig szól, amennyiben pedig kivezeti a jövő évi kontinensviadalra a görög csapatot, 2016 júliusáig meghosszabbítják megbízását.

Ez azonban nem lesz könnyű, ugyanis a görög csapat cudarul áll csoportjában. Lcaudio Ranieri azt követően került lapátra, miután a feröeriektől is kikapott a csapat világszenzációra. A 70 esztendős trénernél előnyt jelentett, hogy folyékonyan beszél görögül, korábban több klubnál is megfordult, köztük a Panathinaikos kispadját is elfoglalta egy időre. Legutóbb a perui válogatott élén tevékenykedett, karrierje során két periódusban szolgálta Paraguayt.

Első tétmérkőzését a magyar válogatott ellen vívhatja március 29-én Budapesten.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése